Spring naar content

Hoofdstuk 16: Run For Your Life

In 1965 ligt de tijd dat The Beatles alleen zoetsappige liefdesliedjes schrijven al ver achter hen. In hoofdstuk 16 van Het magische verhaal van de Verteller ligt de tijd dat het voor Lucy alleen rozengeur en maneschijn was alweer ver achter haar.

You better run for your life

Dit is een zin uit het Beatlesnummer Run For Your Life. En je raadt het al: die koos ik als titel voor het zestiende hoofdstuk van mijn boek. Waarom en wat eigenlijk het echte verhaal van het liedje is, lees je hieronder.

Maak dat je wegkomt

Lucy laat zich niet makkelijk overtuigen. Dat heeft Eli inmiddels wel door, maar hij is niet de enige die wil dat de Verteller eindelijk doet wat ze zou moeten doen. En laat dat nou net de druppel zijn voor Lucy. Ze is er helemaal klaar mee.

‘Maar Lucy, jij bent de Verteller! Dan is het toch juist bijzonder om in de stad te zijn die zoveel voor Brin heeft betekend?’ Hij zei het vriendelijk, maar hij bemerkte onmiddellijk de fout die hij hiermee maakte. Boos zette ze haar glas op het salontafeltje.
‘Ik ben helemaal niet de Verteller. En als dat het enige is waar je het over wilt hebben, ben ik weer weg.’ Ze stond op en wilde weglopen, maar hij was haar voor. Met twee stappen stond hij voor haar.

Dan is het niet vreemd dat Lucy de titel van dit hoofdstuk letterlijk neemt, toch?

Hoofdstuk 15: Run For Your Life | Het magische verhaalWat is het echte verhaal van Run For Your Life?

Het is het laatste nummer op het album Rubber Soul, maar het eerste dat The Beatles voor deze plaat opnamen. Het meest opvallende aan Run For Your Life is echter dat John Lennon – die het nummer schreef – er een ongelooflijke hekel aan had.

Toegegeven: Run For Your Life blinkt niet uit in vrouwvriendelijkheid of positiviteit. Met een zin als ‘I rather see you dead little girl, than to be with another man’ is het al vrij snel duidelijk dat het gaat over jaloezie. Deze zin is trouwens letterlijk gekopieerd uit het nummer Baby, Let’s Play House van Elvis Presley, maar vreemd genoeg is er nooit iemand over dit plagiaat gevallen. Nou ja, behalve John zelf dan misschien, die Run For Your Life later omschreef als een ‘throwaway song’.


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven