Spring naar content

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Wanneer je je hoofdpersoon Lucy hebt genoemd, kan het natuurlijk niet anders dan dat er ook een zin uit het nummer Lucy In The Sky With Diamonds als hoofdstuktitel wordt gebruikt. Bovendien sluit het weer fantastisch aan bij het verhaal, want Eli doet hard zijn best om goede vrienden te worden met Lucy.

En dat lijkt het behoorlijk goed te lukken…

De zoektocht naar Lucy

In Het magische verhaal van de Verteller ontpopt Eli zich als een ware redder in nood. Of nou ja, nood… Lucy baalt behoorlijk van het feit dat Emma niets meer wil uitvoeren van de plannen die ze samen maakten. Niet samen de stad verkennen, niet samen colleges volgen en niet samen het wilde nachtleven van Berlijn onveilig maken. En daar is ze dan de hele wereld voor overgevlogen!

Eli op zijn beurt is uiteraard maar wat blij met deze onverwachte meevaller. Maar waar maakte hij zich ook zorgen om? Brin wil ook niets liever dan dat zijn Verteller gevonden wordt…

Deze zin uit Lucy In The Sky With Diamonds is daarom fantastisch als titel voor het vierde hoofdstuk van Het magische verhaal van de Verteller:

Look for the girl with the sun in her eyes

Lucy in the sky with diamonds | HMVVDVWat is het echte verhaal van Lucy In The Sky With Diamonds?

Nog voordat ik de naam Lucy koos voor de hoofdpersoon in mijn verhaal, was ik al dol op het nummer dat hierbij mijn inspiratie was. Het is ook zo heerlijk surrealistisch!

Misschien zelfs wel iets té veel, want niet lang nadat Lucy In The Sky With Diamonds werd uitgebracht, viel men over het liedje. Want Lucy In te Sky With Diamonds? Dat was toch zeker gewoon een afkorting van LSD? O nee, een verwijzing naar drugs! Paniek! Hysterie!

(Het nummer werd zelfs in de ban gedaan door de BBC…)

En het lied ging helemaal niet over LSD! Het is zelfs geschreven naar aanleiding van een tekening van de toen 4-jarig zoon Julian van John Lennon. Hij had zijn vriendinnetje Lucy in de lucht met diamanten getekend. Hoe onschuldig wil je het hebben? (Maar wel een geniaal bedachte tekening en dito nummer!)


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven