Spring naar content

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Er beginnen wat dingen op hun plaats te vallen in het tiende hoofdstuk van Het magische verhaal van de Verteller. De hoofdstuktitel I Don’t Want To Spoil The Party geeft al een klein beetje weg dat een bepaalde gebeurtenis voor nieuwe inzichten zorgt. In ieder geval bij Lucy…

Verrassing!

Deze nieuwe inzichten zetten Lucy aan het denken, maar dat pakt niet per sé gunstig uit voor Eli en zijn missie om zowel Brin als Lucy zelf te helpen. Hij heeft zijn handen vol aan het in goede banen leiden van de gevolgen van een onverwachte ontmoeting. Of nou ja, één onverwachte ontmoeting? Maak er daar maar twee van. Want ook Brin probeert zijn Verteller voor zich te winnen.

Hoofdstuk 10: I Don't Want To Spoil The Party | Het magische verhaal‘Wat?! Je hebt hem toch niet wijs gemaakt dat ik de Verteller ben, hè? Want dat is niet zo!’ Ze wist niet wat ze hiervan moest denken. Ze had niet beter geweten dan dat het verhaal van Brin Eli’s persoonlijke obsessie was, maar nu bleken er nog meer mensen in die dwaze legende te geloven. ‘Nou?’ vroeg ze hem, toen hij geen antwoord gaf.

Ondertussen beschouwt Emma de gang van zaken eerder als een nogal zeer onprettige ontmoeting. Ze had het zich allemaal zo mooi voorgesteld, tot Lucy overduidelijk – letterlijk – haar feestje komt vergallen…

Wat is het echte verhaal van I Don’t Want To Spoil The Party?

De hoofdstuktitel van hoofdstuk 10 is hetzelfde als die van de twaalfde track op het album Beatles for Sale. Hoewel deze titel perfect de lading van het hoofdstuk dekt, is de geschiedenis van het nummer I Don’t Want To Spoil The Party zelf eerlijk gezegd iets minder interessant.

I Don’t Want To Spoil The Party is een Lennon-McCartney compositie met een country-vibe. Dat zorgt er meteen voor dat het nummer zo lekker klinkt en zelfs de altijd kritische John Lennon was best te spreken over de song. Hij zou het later ‘een persoonlijk nummer’ noemen. Of dat betekent dat ook hij op feestje werd geconfronteerd met complottheorieën en (verhalen over) mythische goden, is tot op de dag van vandaag echter onbekend… 😉


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven