Spring naar content

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Van sommige Beatlesnummers ben ik echt enorm blij dat ik een zin ervan in Het magische verhaal van de Verteller heb kunnen gebruiken. De titel van hoofdstuk acht is daar een goed voorbeeld van:

I don’t know why nobody told you

Dit is namelijk een zin uit één van mijn aller- aller- allerfavorietste Beatlesnummers: While My Guitar Gently Weeps. (Als iemand mij vraagt wat mijn lievelingsliedje is, noem ik vaak dit nummer – hoewel ik eigenlijk niet echt kan kiezen uit zoveel fantastische nummers.)

Wat ook bijzonder is: in dit hoofdstuk vindt een belangrijke gebeurtenis plaats…

Goddelijke openbaringen

Het wordt wel steeds moeilijker om niets te verraden over de verhaallijn van Het magische verhaal van de Verteller. Je wilt het immers zelf lezen, zelf beleven, zelf meegezogen worden in het verhaal. Dan moet je niet eerst plat gespamd zijn door de overenthousiaste auteur.

Dus laat ik het erop houden dat Brin een prominentere rol gaat spelen en dat Lucy en Eli nog wat dichter naar elkaar toe groeien… ♥

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps | Het magische verhaalWat is het echte verhaal van While My Guitar Gently Weeps?

While My Guitar Gently Weeps is geschreven door George Harrison. Want vergis je niet: John Lennon en Paul McCartney worden dan wel door veel mensen gezien als dé liedjesschrijvers van The Beatles, maar George was ook een fenomenale songwriter. (Bekijk en beluister maar eens mijn lijstje met mijn 15 favo George-nummers.)

George haalde zijn inspiratie uit het boek I Ching – de oosterse filosofie dat alles gebeurt met een reden. Oftewel: toeval bestaat niet. Hij bracht dit in de praktijk door een willekeurig boek open te slaan en op basis van de eerste woorden die hij las een nieuw nummer te schrijven. En daar stond gently weeps. Waarna hij While My Guitar Gently Weeps op papier zette.

Ongelooflijk toch? En dus geen toeval dat ik een zin uit dit schitterende nummer voor Het magische verhaal van de Verteller kon gebruiken. Ook in dit boek lijkt toeval namelijk niet te bestaan…


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven