Spring naar content

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know A Secret

Laat ik er weer eens een beetje muziek ingooien – laat ik weer een blog wijden aan een hoofdstuk van Het magische verhaal van de Verteller. Inmiddels ben ik aangenomen bij hoofdstuk 5, dat als hoofdstuktitel een zin uit het Beatlesnummer Do You Want To Know A Secret heeft:

Listen, do you want to know a secret?

Want geheimen, die zijn er wel in mijn boek!

Een groot geheim

Hoe vertel je iemand dat zij een belangrijke schakel is in een eeuwenoude legende? Dat is de vraag waar Eli in het vijfde hoofdstuk van Het magische verhaal van de Verteller mee worstelt. Op zich lijkt het voor hem allemaal van een leien dakje te gaan: Lucy ziet hem steeds meer als haar steun en toeverlaat in het vreemde Berlijn – zeker nu Emma het heeft laten afweten. Maar er is één probleem…

Lucy lijkt geen idee te hebben dat zij de Verteller is. Laat staan dat ze weet wat dit inhoudt. Eli moet haar duidelijk maken hoe bijzonder zij is en ervoor gaan zorgen dat zij deze taak op zich neemt. Maar o ja, Lucy mag natuurlijk niet weten dat het geen toeval is dat zij elkaar zijn tegengekomen. Want dat is wél echt een geheim.

Do You Want To Know A Secret | HMVVDVWat is het echte verhaal van Do You Want To Know A Secret?

De titel van dit Beatlesnummer klinkt alsof het speciaal voor Het magische verhaal van de Verteller is geschreven. Helaas is dat niet zo (duh). Het is zelfs niet speciaal voor een ander verhaal geschreven, hoewel het best een beetje sprookjesachtig klinkt. En dat is dan weer niet zo vreemd, want John Lennon schreef het wél met de gedachte aan het liedje Wishing Well uit de Disney-tekenfilm van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.

John zong het nummer trouwens niet zelf, maar gaf het aan mede-Beatle George Harrison. Die was anno 1963 namelijk zelf nog niet zo’n beste zanger, laat staan liedjesschrijver (hun woorden, niet de mijne), dus op die manier had hij ook een nummer op het debuutalbum Please Please Me.

Do You Want To Know A Secret mag dan geen spannende geschiedenis hebben, ik vind het wel een leuk nummer. En jij?


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven