Spring naar content

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Nadat Lucy in het vorige hoofdstuk weer eens met haar neus op de feiten is gedrukt, weet ze het allemaal niet meer. Ze twijfelt. Misschien heeft Eli wel gelijk. Ze ziet per slot van rekening dingen die er voor anderen niet zijn…

Lucy’s zoektocht

Wie weet ziet de Verteller wel alles zonder te kijken. Of zou ze dat kunnen als ze er zelf maar in geloofde.

See all without looking

Dat is precies waarom ik deze ene zin uit het Beatlesnummer The Inner Light koos als hoofdstuktitel voor het elfde hoofdstuk van Het magische verhaal van de Verteller. Lucy droomt immers met een reden over Brin. Ze ziet hem niet voor niets – ook als ze wakker is. En daarom gaat ze op onderzoek uit.

Hoofdstuk 11: The Inner Light | Het magische verhaal‘Ik heb uw naam gekregen van Professor Harz. Die zei dat u veel weet over de Germaanse mythologie en ik was een naam tegengekomen waar ik niet veel informatie over kan vinden. Brin. Zou dat een van de goden kunnen zijn?’ Ze ratelde op hoog tempo haar verhaal af, maar ze moest toegeven dat haar woorden aannemelijker klonken dan dat ze had durven hopen. Dat gevoel leek te worden bevestigd door de vrouw tegenover haar.

Wat is het echte verhaal van The Inner Light?

Op 15 maart 1968 kwam er een nieuwe Beatlessingle uit. Op de A-kant het catchy Lady Madonna, op de B-kant het mystieke The Inner Light. Dit laatste nummer is geschreven door George Harrison die zich toen al een paar jaar serieus verdiepte in de Indiase muziek. Dat is heel goed te horen in de latere Beatlesnummers van zijn hand, waarvan The Inner Light met instrumenten als tabla, sarod en pakavaj een prachtig voorbeeld is.

Trouwens, niet alleen de muziek barst van de oosterse invloeden; de tekst van het nummer is gebaseerd op de Tao Te Ching. Dit is een bundel van 81 korte teksten die de basis vormen van de Chinese levensfilosofie Taoïsme. Eén van deze teksten werd door George gebruikt voor The Inner Light.

Een perfect nummer voor de soundtrack van Het magische verhaal van de Verteller, nietwaar?


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven