Spring naar content

Hoofdstuk 9: You Can’t Do That

Je kent het wel: je leest een boek en de hoofdpersoon staat op het punt om iets ongeloooooflijks doms te doen. Ik ben vast niet de enige die dan ‘doe het niet!’ tegen haar boek gilt – of het op z’n minst denkt. En ik kan je verklappen dat als je zelf een verhaal schrijft, het soms niet veel anders is. Ook al heb je de personages helemaal zelf bedacht, ze weten je vaak toch te verrassen met onverwachte acties en domme beslissingen… Heel bijzonder is dat, misschien moet ik daar ook eens een blog aan wijden.

Maar eerst even terug naar hoofdstuk 9 van Het magische verhaal van de Verteller. Je voelt ‘m namelijk al aankomen: de hoofdstuktitel is niet voor niets You Can’t Do That…

Geheimen, raadsels en onwaarheden

In hoofdstuk 9 spelen er een aantal zaken waarvan je je afvraagt of Lucy, Eli of Emma dat eigenlijk wel zouden moeten doen. Ze hebben allemaal zo hun eigen geheimen en proberen tegelijkertijd andere raadsels op te lossen. Maar ja, wat Emma per sé wil weten, lijkt Lucy juist helemaal niet slim. Ze kan zich beter omdraaien en wegrennen!

Tegelijkertijd probeert Lucy zelf ook om meer te weten te komen, maar dat is dan weer iets waar ze Eli liever niets over vertelt. En Eli zelf? Die weet sowieso dingen die hij niet van plan is om te onthullen.

Hoofdstuk 9: You Can't Do That | Het magische verhaal‘Nog wat geleerd vandaag?’ vroeg hij.
‘Wat geschiedenis, was niet zo heel erg bijzonder.’ Ze loog tegen hem. Of tenminste, ze vertelde niet de hele waarheid, wat haar meteen een schuldgevoel bezorgde. Ze was toch zeker Emma niet! Maar ze durfde hem niet te vertellen dat ze geprobeerd had om meer over Brin te weten te komen. Dat ze daar zelfs andere mensen voor had aangesproken. Ze wilde hem niet aanmoedigen in zijn theorie dat zij de Verteller zou zijn, dus zei ze er niets over.

Wat is het echte verhaal van You Can’t Do That?

De titel van het hoofdstuk is ontleend aan het gelijknamige Beatlesnummer You Can’t Do That. John Lennon schreef dit in 1964 en het werd uitgebracht op het album A Hard Day’s Night. Het is één van de meer autobiografische nummers die John in die tijd ging schrijven, maar toentertijd was hij absoluut nog niet het vredesduifje waar hij later (onder andere) om herinnerd zou worden. You Can’t Do That gaat namelijk over zijn jaloezie en bezitterige gevoelens wat vrouwen betrof.

Ondanks de wat grimmige tekst van het nummer, klinkt het wel heel erg lekker. En je kunt het fantastisch meezingen. Hoewel… als ik dat doe, wordt er toch al snel geroepen ‘you can’t do that!’…


Dit zijn de verhalen van de andere hoofdstuktitels uit Het magische verhaal van de Verteller:

Hoofdstuk 1: She’s Leaving Home

Hoofdstuk 2: Good Day Sunshine

Hoofdstuk 3: I’m Happy Just To Dance With You

Hoofdstuk 4: Lucy In The Sky With Diamonds

Hoofdstuk 5: Do You Want To Know a Secret

Hoofdstuk 6: If I Fell

Hoofdstuk 7: Got To Get You Into My Life

Hoofdstuk 8: While My Guitar Gently Weeps

Hoofdstuk 10: I Don’t Want To Spoil The Party

Hoofdstuk 11: The Inner Light

Hoofdstuk 12: Tomorrow Never Knows

Hoofdstuk 13: Don’t Bother Me

Hoofdstuk 14: You’ve Got To Hide Your Love Away

Hoofdstuk 15: Get Back

Hoofdstuk 16: Run For Your Life


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven