Spring naar content

Lezen of schrijven? Argh, ik heb keuzestress!

Lezen of schrijven | Het magische verhaalMet een beetje geluk lees ik vandaag mijn boek uit en heb ik de komende dagen geen tijd om naar de bibliotheek te gaan*. Dat zou het leven namelijk een stuk eenvoudiger maken. Even geen boek onder handbereik, zodat ik mij (eindelijk!) weer kan storten op die andere grote levensbehoefte: schrijven! Want het levert heel wat keuzestress op, die afweging tussen lezen of schrijven. Ik kom tijd te kort.

Verslaafd aan boeken

Ik merk dat ik het schrijven echt nodig heb om een beetje ‘geestelijk gezond’ te blijven. Al die ideeën in mijn hoofd, die moeten toch ergens naartoe. Ik ben een stuk gelukkiger als ik regelmatig verhalen kan schrijven.

Nou ja, geen probleem, zal je denken. Ga zitten en schrijf. Maar dan heb je buiten al die fantastische, geweldige en verslavende boeken gerekend…

Zoon van negen roept regelmatig dat ik ‘verslaafd ben aan boeken’. En ja, daar heeft hij misschien wel een beetje gelijk in. Zeker als een verhaal mij helemaal in zijn greep heeft, zit zo’n boek helemaal aan mijn hand vastgeplakt. Iedere vrije minuut sla ik dat boek open en lees ik snel nog even een bladzijde. Of vooruit, tot het hoofdstuk uit is. En als het spannend is (dat is het altijd) snel nog een hoofdstuk…

Verslaafd aan schrijven

Lezen of schrijven. Ik kan eigenlijk echt niet kiezen wat ik het liefst doe. Lezen is wel meer ontspannen, dat moet ik toegeven. Het verhaal ligt al voor je klaar, het enige wat je moet doen is je erin laten meetrekken. Daarmee vergeleken kost schrijven wel wat meer moeite, maar het is die moeite ook echt meer dan waard. Het gevoel van het verhaal in je hoofd dat op papier vorm aanneemt – het is met geen pen te beschrijven (haha). Schrijven is in dat opzicht best verslavend. Ik wil meer verhalen schrijven. Ik wil nog een boek uitgeven.

Maar ja, daarvoor moet ik eerst die boeken van andere schrijvers loslaten. Niet meer lezen. Focus. Lezen of schrijven. Het kan nou eenmaal niet allebei tegelijk.

 

 
* Helaas, dit plan is mislukt. Nog dezelfde dag dat ik dit typte, ben ik snel naar de bieb gerend om de rest van de serie te halen. Daar ging mijn goede idee. Maar mijn excuus is dat ik de Lunar Chronicles aan het lezen ben, dus dan snap je wel dat de keuze tussen lezen of schrijven deze keer echt even ten gunste van lezen uitvalt…


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven