Spring naar content

Lezen en snacken: 5 dodelijke combinaties

Lezen en snacken | Het magische verhaalHet is weer herfst, dus een beter excuus om in je kussenfort op de bank te verdwijnen is er niet. Hoe lekker is het om dan met je boek onder een dekentje te kruipen? Gordijnen dicht, een mok gloeiend hete thee onder handbereik en natuurlijk iets lekkers erbij. Want lezen en snacken is een match made in heaven. Toch?

NEE! HO! STOP DE PERSEN! WAT SCHRIJF IK NOU?!

Lezen en snacken is helemaal geen match made in heaven. Lezen en snacken is oerstom! Neem dat maar van mij, als ervaringsdeskundige, aan. Want dit is hoe ik menig boek verpeste…

1. De choco-shock

Je zit he-le-maal in het verhaal dat je leest. Je ziet geen boek meer, geen bladzijden meer, geen letters meer. Het is jij en de hoofdpersoon. Je hebt niet eens door dat je pagina na pagina omslaat, totdat… Een grote, bruine, plakkerige vingerafdruk zich op de bladzijde aftekent! Want je was dat stuk chocolade in je hand helemaal vergeten, tot je de gesmolten resten ervan aan pagina 296 afsmeerde. Eeuwig zonde!

2. Het kruimelspoor

Dat Kleinduimpje nou een spoor van kruimels achterliet, betekent niet dat jij dat ook moet doen. En al helemaal niet in dat boek dat je zit te lezen! Maar ja, dat pak koekjes hè. Ze zijn zo lekker en het knabbelt zo prettig weg. Dat je straks van de bank af stuitert door een sugar rush maakt niet uit – het is pas écht erg dat er nog tot in lengte van dagen koekkruimels uit je boek zullen vallen…

3. De geurdimensie

Verhalen worden in geuren en kleuren beschreven. Soms is het zo goor, dat je blij bent dat je dus veilig onder je dekentje zit en niet ergens rondloopt waar de zure geur van monsters / lijken / boze stiefmoeders in je neus dringt. Alhoewel, wat ruikt er dan wel zo bedorven? O shit, je hebt per ongeluk je favoriete (stink)kaas tussen de bladzijden geplet. Hoe geweldig dit boek ook is, als het uit is, wordt het naar de verste uithoek van het huis verbannen.

4. De smurriesensatie

Wat is lezen en snacken nou zonder je af en toe te buiten te gaan aan een echte snack? Soms heb je nou eenmaal zin in (vegetarische) bitterballen of dim sum. Lekker wat saus erbij om te dippen en wat is het toch handig dat je deze snacks zo in je mond kunt stoppen. Kun je gewoon doorlezen. Tot de inhoud van de snack en/of de saus in een dikke klodder op je bladzijde druipt. Gadver!

5. De massamoordenaar

Net als verhalen heb je ze in talloze variaties: chips! Je kunt iedere week een ander boek lezen en iedere week een andere smaak chips erbij uitkiezen. Maar vergis je niet: chips zijn evil bastards. Waar de eerder genoemde knabbels je boek op slechts één manier vernielen, veroorzaakt een gemorst chipje al die ellende in zijn eentje. Vette vingers op de bladzijden, chipskruimels in je boek, chips-met-kaassmaak die een ongedefinieerde geur achterlaten en ojee, chips met dipsaus leek zo lekker, maar nu ligt het over de pagina uitgesmeerd…

Lezen en snacken is een no go

Hoe jammer het ook is, als je gaat lezen, kun je die lekkere hapjes beter in de kast laten staan. Geen uitzonderingen, niet tegelijkertijd lezen en snacken – denk aan je boek. Je redt er levens mee als je niet zit te knagen boven de bladzijden. En dan bedoel ik nu niet dat van je boek, maar dat van jezelf. Want zeg nou zelf: je krijgt toch zeker een halve hartverzakking als je per ongeluk viezigheid aan dat mooie, fantastische boek afsmeert? Nou dan!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven