Spring naar content

De LHBTIQ+ boeken op mijn wil-ik-lezen-lijst

LHBTIQ+ boeken | Het magische verhaalZoals je misschien wel weet, lees ik graag boeken waarin de hoofdpersoon transgender is. Superbelangrijk vind ik dit soort verhalen. En bovendien: boeken zijn de ideale manier zijn om zaken bespreekbaar te maken. Iedereen moet weten dat je mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt. Dus wat is het geweldig dat er steeds meer LHBTIQ+ boeken worden uitgegeven!

Wereldwijd vieren we dat de maand juni pride month is, dus dit lijkt mij een mooie gelegenheid om eens in mijn wil-ik-lezen-lijst te duiken. Want welke LHBTIQ+ boeken heb ik daar eigenlijk op staan?

Liefde is voor losers

Als een boek wordt aangeprezen als ‘een LGBTQ Young Adult-boek in de traditie van Bridget Jones’, dan komt het natuurlijk meteen op mijn wil-ik-lezen-lijst te staan. Ik heb dus best hoge verwachtingen van Liefde is voor losers van Wibke Brueggemann en ik ben heel benieuwd naar dit verhaal over de vijftienjarige Phoebe die mooi niet aan liefde gaat beginnen, maar dan de leuke Emma tegen het lijf loopt…

Pantomime

LHBTIQ+ boeken zijn sowieso al net even wat anders dan de standaard verhalen, maar voeg daar een flinke dot magie aan toe en ik ben verkocht. Pantomime van Laura Lam gaat over de intersekse Gene die over magische vaardigheden blijkt te beschikken, tot groot ongenoegen van haar ouders. Verkleed als jongen slaat ze op de vlucht en sluit zich aan bij een circus. Maar of het hier wel zo veilig is? Check ook vooral de mooie cover van dit boek!

Confessions of the fox

Twee beruchte schurken annex geliefden uit het achttiende eeuwse Londen, een onderzoeker die anno nu hun verhaal op het spoor komt en een verhaal dat je anders laat denken over genderrollen. Ja, kom maar door met Confessions of the fox van Jordy Rosenberg! Bovendien is dit boek gebaseerd op waargebeurde, historische feiten en personen, dus ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot ik hierin kan beginnen.

The prince and the dressmaker

Prins Sebastians ouders zijn druk op zoek naar een bruid voor hem, maar zelf is hij daar echt niet mee bezig. Zijn dromen zijn heel anders: ’s avonds trekt hij de mooiste jurken aan en zet het nachtleven van Parijs op zijn kop als Lady Crystallia. Zijn steun en toeverlaat hierin is Frances, die voor hem deze waanzinnige jurken maakt. Maar voor Frances valt het niet mee om iemands geheime wapen te zijn – misschien wel ten koste van haar eigen dromen. Klinkt als een fantastisch verhaal, nietwaar, deze Prince and the dressmaker van Jen Wang?

De bookbinder

Het is jammer dat er niet meer LHBTIQ+ boeken vertaald zijn naar (of origineel in) het Nederlands, dus ik ben blij dat De boekbinder van Bridget Collins wel in vertaling is verschenen. Dit is weer zo’n heerlijk sprookjesachtig verhaal met als extra pluspunt dat het over boeken gaat. Én dat de auteur er voor gekozen heeft om niet voor de standaard hetero-romantiek te gaan – laat ik vooral dat niet vergeten. Een goede aanwinst voor mijn wil-ik-lezen-lijst dus!


Heb jij al een van deze boeken gelezen en/of heb je nog aanraders voor mij? Laat het mij weten, want een mens kan nooit genoeg LHBTIQ+ boeken op de leeslijst hebben staan.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven