Spring naar content

Iemand heeft mijn boekidee gestolen!

Iemand heeft mijn boekidee gestolen! | HMVVDVPaniek hier, mensen. Want het is natuurlijk niet niets als je al maanden met een fantastisch idee voor een nieuw boek rondloopt en dan ineens ziet dat iemand anders met dat idee aan de haal is gegaan. Want iemand heeft mijn boekidee gestolen!

Huh?!

Jawel, je leest het goed. Mijn geniale, fantastische, geweldige en supergave idee voor een non-fictie boek is al uitgewerkt door iemand anders. En dat staat nu online…

Hoe de wereld letterlijk aan mij voorbij trok

Ik ben altijd heel terughoudend met het delen van mijn boekideeën. (Ook omdat ik het gewoon eng vind om mijn hersenspinsels in de openbaarheid te gooien. Zelfs als het idee een echt, gepubliceerd boek is geworden, vind ik het nog eng om daarover te vertellen.) Het kan dus niet zo zijn, dat iemand iets over mijn fenomenale plan heeft gelezen. (OF IS ER HIER IEMAND DIE GEDACHTEN LEEST?!) Dat iemand mijn boekidee gestolen heeft, is dus gewoon een idioot toeval.

Toch trok de wereld even aan mij voorbij, toen ik de betreffende video (want mijn boekidee is verwerkt tot een video!!!) op internet zag staan. Inmiddels ben ik gelukkig wel een beetje over de eerste schrik heen. Nu denk ik dan ook:

Ik kan mijn boekidee toch nog steeds uitwerken?! Een boek is immers iets heel anders dan een video!

Hét boekidee (ja echt, ik verklap het)

Nu weet ik dat iedereen nu razend benieuwd is naar wat voor fabeltastisch boekidee ik dan wel niet in mijn hoofd had, dus het zou flauw zijn om het nu niet hier te delen:

Ik wil een non-fictie boek maken dat je als een soort reisgids kunt gebruiken om plaatsen uit Beatlesnummers te bezoeken. Dus allemaal naar de Rocky Mountains uit Rocky Raccoon en in de voetsporen van The Ballad of John en Yoko door Europa.

Een echte reisgids hè, dus inclusief alle toeristische must see’s en do’s, uiteraard. Geniaal lijkt mij dat, al zeg ik het zelf.

Dit is een waarschuwing

Oké, nu heb ik het dus wél gedaan. Nu heb ik echt één van mijn boekideeën gedeeld. Enne, even voor de duidelijkheid:

HET IS DUS NIET DE BEDOELING DAT IEMAND DIT IDEE ALSNOG STEELT!

(En anders weet ik je te vinden, hoor. Dit is internet. Ik heb cookies. Ik zie je ip-adres. Mwuhaha.)

Gelukkig weet ik dat iedereen die mijn site bezoekt enorm lief is. Dus hierbij als bonus de video van Vanity Fair waarin je langs alle plekken uit Beatlesnummers reist:

 

(Mijn boekidee is toch beter!)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven