Spring naar content

De lange, lange weg van uitgeven in eigen beheer

uitgeven in eigen beheer | HMVVDVHet is altijd goed om zelfkennis te bezitten. Zo weet ik al dat ik niet bepaald de snelste schrijver ooit ben, maar als selfpubber loop ik ook niet bepaald het hardst. Jaren geleden riep ik al dat ik Het magische verhaal van de Verteller beter in eigen beheer had kunnen uitgeven. Ik was niet tevreden over de aanpak van de uitgever: er was geen overleg geweest over het lettertype op de cover en het boek was ineens gepubliceerd terwijl ik aan de andere kant van de wereld op vakantie was. Daar werd ik niet echt vrolijk van en heel veel beter werd het niet toen bleek dat de uitgever niets aan promotie deed… Waarom was ik eigenlijk met hen in zee gegaan?

Genoeg redenen  voor uitgeven in eigen beheer

Een jaar of drie heb ik dus heel overtuigd geroepen dat ik het zelf zou gaan doen. Ik zou gaan uitgeven in eigen beheer. In ieder geval eerst een e-book. Ja, dat kon makkelijk, zelf een e-book uitgeven. Echt hoor, het e-book kwam eraan.

(Je raadt het al: er kwam al die tijd geen e-book.)

Ondertussen maakte ik ook plannen voor een heruitgave van het fysieke boek. Niet alleen omdat ik dan echt alle touwtjes zelf in handen had, maar ook omdat was gebleken dat er nog altijd domme spel-, grammatica- en typfouten in Het magische verhaal van de Verteller stonden. ARGH!!! Bovendien was ik van mening dat het verhaal nog beter kon. Sommige scènes vond ik ronduit slecht en niet alles kwam even goed uit de verf. Wat deed dat boek nog in de winkel? Dat kon ik toch niet verkopen?!

Er was maar één oplossing: het uitgeefcontract opzeggen, Het magische verhaal van de Verteller onder handen nemen en het boek uitgeven in eigen beheer. Eitje, toch?

Missie geslaagd!

Allemaal mooie plannen hoor, maar deed ik ook iets? (Nee!) Gelukkig kreeg ik een duwtje in de goede richting: mijn uitgever zegde zelf het uitgeefcontract op. Daar was ik helemaal niet rouwig om. Sterker nog, dat was wat ik nodig had! Ik kon mijn boek gaan uitgeven in eigen beheer!

Dat was nu bijna een jaar geleden. En jawel, we zijn er bijna. Het magische verhaal van de Verteller is weer bijna te koop! Zonder domme fouten, maar met een aangescherpt verhaal en met een fantastisch nieuwe cover. Als fysiek boek én als e-book. Ik heb een proefdruk besteld en ik ben echt heel erg benieuwd naar hoe het eruit ziet. Wie weet ligt mijn boek deze maand nog in de winkel en heb ik ’t echt gedaan, Het magische verhaal van de Verteller uitgeven in eigen beheer. Hoe gaaf is dat?!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven