Spring naar content

Boekenschrijfontwijkend gedrag: uitstelgedrag ++

Boekenschrijfontwijkend gedrag | HMVVDVHet is weer zo ver, deze schrijver heeft weer last van schrijfontwijkend gedrag. Of eigenlijk moet ik het boekenschrijfontwijkend gedrag noemen, want schrijven lukt op zich wel hoor. Blogje hier, columnpje daar en een heel aantal social media-posts – Het magische verhaal heeft tegenwoordig ook een Facebookpagina, volg jij ‘m al?! – worden het wereldwijde web opgeslingerd. Maar dat is helemaal niet waar ik mij mee bezig wil houden. Want ik wil boeken schrijven.

Ik wil verder met Boek II. Het verhaal waar ik al een eeuwigheid niets mee gedaan heb, omdat ik bezig was met de heruitgave van Het magische verhaal van de Verteller. Maar die is nu bijna een feit, dus waar wacht ik nog op? Ik moet gewoon aan de slag!

Ik hoef alleen maar het bestand te openen en de draad weer op te pakken…

Toch treuzel ik. Ik maak een 3D-afbeelding van Het magische verhaal van de Verteller, kijk nog eens hoeveel likes mijn instagrampost heeft, doe een poging om een online shop in te richten en werk nog maar eens een blog uit.

Misschien kan ik eerst nog even de afwas doen?

Goede en slechte redenen voor boekenschrijfontwijkend gedrag

Er is echt niets leuks aan boekenschrijfontwijkend gedrag. Zo lang ik niet echt weer verder ga, voel ik mij schuldig. Want:

  1. Het verhaal verdient het om geschreven te worden
  2. Ik zit mijn kostbare tijd te verdoen met suffe projectjes
  3. Andere verhalen krijg ik op deze manier ook niet op papier

Natuurlijk heb ik ook een aantal heel goede smoezen verzonnen om mijzelf geen schop onder mijn kont te hoeven geven. Als schrijver ben je nou eenmaal heel creatief in het verzinnen van mogelijke scenario’s, dus goede uitvluchten om iets niet te hoeven doen, horen daar ook bij. Want:

  1. Ik heb mijn schriften met daarin mijn eerste opzet nog niet teruggevonden
  2. Al die suffe projectjes zijn wel nodig om Boek I te promoten
  3. Natuurlijk kan ik niet aan andere verhalen schrijven (kwestie van prioriteiten stellen) dus dat ik dit niet doe, is helemaal niet erg

Schrijfpaniek of uitstelgedrag?

Nu moet ik zeggen dat uitvlucht a mij toch wel wat zorgen baart. Het is tevens echt een serieuze reden om niet aan het schrijven te zijn. Waar is mijn verhaal?! Ik dacht dat ik inmiddels alle dozen met schrijfsels had uitgepakt, maar waarom heb ik de schriften met daarin Boek II nog niet gevonden?

Ik verkeer in lichte paniek. Ik heb al vrij veel van het verhaal uitgewerkt en op de computer staan, maar ik heb toch wel graag die schriften erbij. Er zit niets anders op dan nog een keer te zoeken. (Ook een goed excuus voor boekenschrijfontwijkend gedrag…)

Maar ik hoop echt dat ik ze vind, want ook Boek II moet er komen! Met mijn schriften erbij heb ik tenminste geen redenen meer om het schrijven uit te stellen. Hoop ik dan toch…


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven