Spring naar content

Herfst Book Tag – over blaadjes en boeken

Herfst Book Tag | HMVVDVIk houd van blaadjes! De blaadjes waarop ik in mijn schriften schrijf. De blaadjes in de boeken die ik lees. En natuurlijk de blaadjes aan de bomen, die deze herfst weer langzaam van kleur veranderen en naar beneden dwarrelen. Dus nu het weer het jaargetijde is van buiten door de blaadjes springen en binnen bij de kachel blaadjes lezen, is het ook tijd voor de enige echte Herfst Book Tag van geekish.nl!

Losse blaadjes – een standalone aanrader

Het is één van mijn favorieten en ik heb het vast al bij honderd andere book tags een keer genoemd. Maar als je mij om een standalone aanrader vraagt, dan roep ik Ontworteld van Naomi Novik! Ik was echt helemaal in de ban van dit verhaal. Dus mocht je dit boek nog niet gelezen hebben en je houdt wel van fantasy, ren dan snel naar bieb of boekhandel. Krijg je geen spijt van!

Herfstkleuren – boek met een herfstige cover

Het eerste boek dat mij te binnen schiet is Het magische verhaal van de Verteller, maar dat is a) een beetje flauw en b) dat gaat over de cover van de eerste uitgave (de nieuwe ziet er namelijk heel anders en waanzinnig gaaf uit!). Dus nu kies ik voor een ander herfstig geel/oranje boek. Ik kies voor P.I.D. van Bronja Hoffschlag. Heeft toevallig ook iets met The Beatles te maken, da’s wel grappig.

Warme choco – dit boek geeft je een warm gevoel van binnen

Eigenlijk zijn feelgoods niet het soort boeken dat ik als eerste op zou pakken, maar dankzij de Hebban Adventskalender heb ik er een paar op mijn e-reader staan. En als iets mij aan warme choco doet denken, dan zijn het deze boeken wel! De laatste die ik las was Ik weet niet of ik van je houd van Christina Lauren – voorspelbaar, maar heerlijk om even tussendoor te lezen.

Storm – dit boek las je heel snel uit

Een dikke 800 pagina’s binnen enkele dagen uitlezen? Been there, done that, want ik las 22-11-1963 van Stephen King. Ik begon met lezen en ik kon het boek echt niet meer wegleggen. Werktechnisch is dat niet zo handig, wat nachtrust betrof kon ik het ook vergeten: als ik het boek dan eindelijk weg had weten te leggen, bleef het de hele nacht door mijn hoofd spoken! Dat ik het in één ruk uitlas, was dus eigenlijk maar goed ook…

Regen – dit boek klonk heel leuk, maar viel tegen

Inderdaad, het klonk zo leuk, maar Het monster van Essex van Sarah Perry viel toch een tikkie tegen. Het was zeker geen slecht boek – ik vond het eigenlijk best heel interessant – maar het was helemaal niet wat ik verwacht had na het lezen van de achterflap. Geen spanning en enge monsters, wel een inkijkje in Victoriaans Engeland, sociale misstanden en collectieve zinsbegoocheling.

Halloween – een heerlijk eng boek

Boeken moeten niet te eng zijn. (Meestal kom ik er pas achter dat een boek wel te eng is als ik er al in begonnen ben, da’s niet handig.) Wat precies in mijn straatje past, is Elfensprook van Raymond E. Feist: urban fantasy, oude legendes en een onderhuidse dreiging die je op het puntje van je stoel laat zitten. Dat was griezelen, eh smullen!

Herfst Book Tag blad | HMVVDVHalloween II – een heel fijn vervolg

Ik vond deel één erg leuk, maar het wist nog geen verpletterende indruk te maken. Deel twee werd al interessanter en nu ik ben begonnen in deel drie, wil ik gewoon in een keer doorlezen tot het eind. Ik heb het over de serie De Verborgen Universiteit van Nathalie Koch. Soms zit ik tijdens het lezen met gekromde tenen (hoofdpersoon Alexa maakt niet altijd de meest snuggere keuzes en de auteur gaat soms los met poëtische zinnen die mij weinig weten te bekoren), maar dit is echt zo’n verhaal dat in de volgende delen beter wordt.

Thuis op de bank – deze (aankomende) verfilming wil je zien

Als ik hier niet zeg dat ik de verfilming van Nevermoor wil zien, krijg ik ruzie met mijn vriendin. Haha nee, dat laatste is een grapje. Wel waar is dat ik dus echt graag de film van Nevermoor wil zien. Het lijkt me heerlijk om die vreemde wereld van het scherm te zien spatten. Wel irritant is dat ik geen idee heb hoe het staat met de verfilming – meer dan een korte vermelding dat-ie doorgaat en in 2019 uitkomt – kan ik niet vinden. Mocht jij het weten, dan hoor ik het graag…

Kruidnoten – je bookish quilty pleasure

Wat valt er nog meer te weten te komen over een band die al bijna veertig jaar uit elkaar is? Nou, dat zal je nog verbazen! Mijn bookish quilty pleasure zijn dan ook Beatlesboeken. Hoewel de meeste feitjes wel uitgekauwd zijn, blijft er regelmatig nog iets nieuws te ontdekken. Bovendien is er nog een subgenre van dit subgenre waar ik dol op ben: Beatlesfictie! Romans die geïnspireerd zijn door (de muziek van) The Beatles. Jawel, er zijn er meer dan alleen Het magische verhaal van de Verteller!

Winter – een boek waar je naar uitkijkt

Wat een gevaarlijke vraag. Je krijgt dan namelijk dit antwoord: WAAR BLIJFT DEEL DRIE VAN HET BOTTENSEIZOEN VAN SAMANTHA SHANNON?!! Nou, dat is dus een boek waar ik naar uitkijk. Deel twee liet mij deze zomer met zo’n cliffhanger achter dat ik verder moet lezen, maar het derde deel is nog niet naar het Nederlands vertaald. En dat terwijl het origineel toch al jaren uit is. Zo lang moeten wachten, vind ik helemaal niet leuk…

Vul ook de Herfst Book Tag in!

Heb jij ook zo’n zin om na het lezen van deze book tag met je favoriete boek op de bank te ploffen? Onder een dekentje, kachel aan, beker thee onder handbereik… Doen! Niets zo lekker als lezen terwijl het buiten herfst is. En mocht je nou tussen het lezen door ook zin hebben om de Herfst Book Tag in te vullen, laat hier dan een linkje achter. Ik doe graag nieuwe boek-ideeën op!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven