Spring naar content

Mijn 7 boekendromen voor het nieuwe jaar

Mijn 7 boekendromen voor het nieuwe jaar | Het magische verhaalHappy new book year! Dat klinkt een beetje alsof ik boekhouder ofzo ben geworden, maar ik heb het natuurlijk niet over winst- en verliesrekeningen of ander administratief geneuzel. Ik ben hooguit boekhouder in de meest letterlijke zin van het woord. *Gaat haar boeken knuffelen*

Maar goed, ik dwaal af. Nu al…

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk nieuwe plannen. Of zoals ik het deze keer noem: boekendromen! Ik heb namelijk weer heel veel ideeën die gaan over boeken, lezen en schrijven. En grootse plannen voor Het magische verhaal van de Verteller. Dus dit zijn mijn boekendromen voor het nieuwe jaar.

Onze privébibliotheek maken

Aan boeken is hier in huis geen gebrek. De mogelijkheid om ze een beetje leuk weg te zetten, is echter iets minder. Ik roep dan ook al drie jaar lang dat we een privébibliotheek gaan maken. Met meerdere locaties. Ja, ik durf groots te dromen!

Hoewel het groter klinkt dan dat het wordt. Die meerdere locaties zijn gewoon verschillende plekken in het huis. In het keukenblok maken we bijvoorbeeld een boekenkast waarin we alle kookboeken kunnen uitstallen. (Of nou ja, alle? Dat past niet.) En in de woonkamer komt een soort boekenboom voor al onze favorieten. Bovendien heb ik nog genoeg plannen voor andere plekken in het huis, maar dit is in ieder geval al een mooi begin.

Mijn boek in de bibliotheek

Als ik toch over de bibliotheek aan het dromen ben… Het wordt hoog tijd dat je Het magische verhaal van de Verteller ook in de bibliotheek kunt lenen! Dat is iets wat ik al zo lang wil, dus het staat zeker op mijn lijstje met boekendromen voor het nieuwe jaar.

Zou jij Het magische verhaal van de Verteller lenen bij jouw eigen bibliotheek? Het lijkt mij sowieso al heel erg gaaf om het daar in de kast te zien staan!

Boek 2 schrijven én uitgeven

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik schrijf al een jaar of 7 aan mijn tweede boek. Ik ben gewoon erg traag. En toegegeven, ik heb mijn prioriteiten niet altijd op orde. Ik ga nog te vaak iets anders doen als ik die tijd ook aan schrijven zou kunnen besteden. Tijd om dat te veranderen!

Dit jaar ga ik boek 2 afmaken én uitgeven. (Maar ik plak er nog geen streefdatum op. Ik ken mijzelf. ‘In 2022’ is voor mijn doen al heel concreet…)

Meer recenseren

Vorig jaar had ik één bloggoal en dat was dat ik boeken wilde recenseren. Voor uitgeverijen, dus ‘voor het echie’ met recensie-exemplaren aanvragen enzo. Vond ik wel een beetje eng trouwens, want zat een uitgeverij wel op mij te wachten? Maar het antwoord op die vraag bleek ‘ja’ te zijn.

Ik had het begin vorig jaar niet kunnen bedenken, maar ik rolde zomaar de Beatlesboekenrecensies in. Wat op zich natuurlijk niet zo heel vreemd is, want ik ben dol op boeken over The Beatles. Dit jaar wil ik eens kijken of ik ook in de fictie mijn weg als recensent kan vinden.

Dromen van een luisterboek

Als we het over boekendromen voor het nieuwe jaar hebben, moet dit zeker op het lijstje! Want zou het niet geweldig zijn als er ook een luisterboek kwam van Het magische verhaal van de Verteller…?

Stiekem lijkt het mij het leukst om het luisterboek ook zelf in het spreken. Omdat ik dol ben op voorlezen, maar ook omdat ik als selfpubber nou eenmaal graag de touwtjes in handen houd. Maar goed, laat ik eerst maar eens gaan onderzoeken wat überhaupt de mogelijkheden zijn als ik een luisterboek wil uitgeven.

Iets doen met al die verhalen in mijn hoofd

Eigenlijk is het een wonder dat mijn hoofd nog niet ontploft is. Al die verhalen die erin zitten. En er komen nog steeds nieuwe bij. Echt, ik zou best fulltime schrijver kunnen zijn. (Fulltime boekenschrijver dan – nu schrijf ik als freelance tekstschrijver de hele dag voor opdrachtgevers…)

Helaas vrees ik dat ik als fulltime schrijver geen rooie cent zou verdienen, dus laat ik dat maar niet doen. Toch ben ik van plan om dit jaar wel iets te doen met al die verhalen in mijn hoofd. In 2022 moet ik gewoon meer tijd vrijmaken om te schrijven. Hmm, da’s wel lastig in combinatie met mijn laatste boekendroom…

Vooral lekker veel lezen

Natuurlijk ga ik ook in 2022 lekker veel lezen! En inderdaad, hoe ik dat met dat heel veel schrijven ga combineren weet ik nog niet, maar een jaar is geen succes als er niet gelezen wordt. Misschien kan ik gewoon de loterij winnen en mijn tijd eerlijk verdelen tussen lezen en schrijven…

Omdat ik het altijd leuk vind om lijstjes af te vinken, doe ik ook dit jaar weer mee met de Hebban Reading Challenge. Ik heb mijn doel op 52 boeken gezet – iets wat ik op zich kan halen. Moet ik alleen niet non-stop zitten schrijven. (Dilemma’s zijn dit hoor!)

Wat zijn jouw boekendromen voor het nieuwe jaar?

Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd of jij ook nog speciale boekendromen voor het nieuwe jaar hebt. En dat kan dus van alles zijn – van het schrijven van die bestseller tot het vinden van je droombaan in de boekenwinkel. Of gewoon lekker lezen, dat hoort er natuurlijk sowieso bij.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven