Spring naar content

Mijn boekenjaar 2021

Mijn boekenjaar 2021 | Het magische verhaalMet nog een weekje op de kalender is het altijd leuk om terug te kijken. Zélfs op zo’n raar jaar als 2021. Het is namelijk niet zo maar een terugblik, maar een inventarisatie van mijn boekenjaar 2021. Iets wat ik trouwens niet zelf heb verzonnen: boekensite Hebban kwam met het idee. Superleuk, want bloggen over boeken doe ik nu eenmaal graag. Dus hop, laat ik eens kijken welke vragen ik mag gaan beantwoorden…

Wat is je belangrijkste moment van 2021 op boekengebied?

Helaas bracht ik dit jaar geen nieuw boek uit (hallo goed voornemen voor 2022), maar er kwam wel iets anders moois op mijn pad. Ik besloot namelijk dat de boekrecensierubriek van de Nederlandse Beatlesfanclub wel wat meer input kon gebruiken en ben daar eens enthousiast mee aan de slag gegaan. Ik lees immers dolgraag alles wat los en vast zit over John, Paul, George en Ringo, dus waarom zou ik daar niet iets mee doen?

Tot mijn grote vreugde kwamen er dit jaar een aantal mooie nieuwe Beatlesboeken uit en de betreffende uitgevers stuurden mij een recensie-exemplaar toe. Wow, dat is echt zo geweldig! Echt super dat ik op deze manier iets met mijn enthousiasme voor Beatlesboeken kan doen.

Heb je je Reading Challenge gehaald?

Yes! En daar ben ik best een beetje trots op, want ik had mijn reading challenge op 50 boeken gezet. Ik had van tevoren geen idee of ik het zou halen, maar momenteel heb ik er 51 afgevinkt. En daar komen er nog meer bij, want ook in deze laatste week van boekenjaar 2021 lees ik natuurlijk gewoon lekker door.

Wat zei jouw jaarhoroscoop en is er iets van uitgekomen?

Jaarhoroscoop? Welke jaarhoroscoop? Die moest ik er dus even bij zoeken.

En wauw. Ik geloof eigenlijk niet in horoscopen, maar ik lees gewoon een paar dingen die nog lijken te kloppen ook. Bij leeuw staat namelijk:

“Het lijkt erop dat je in een leesclubdiscussie eenzaam een afwijkende mening verdedigt en je raakt daar gefrustreerd van.”

Nou heb ik dit jaar aan een aantal leesclubs mee mogen doen en ik zat niet altijd op dezelfde lijn als de andere deelnemers. Dat zorgde niet voor frustraties trouwens, maar grappig is het wel. Wat echter nog veel beter klopt, is deze ‘voorspelling’:

“Het is een goed moment om je talenten en kennis op boekengebied te delen met anderen.”

Boeken recenseren voor de Beatlesfanclub, anyone? Ik herken me er helemaal in!

Welk boek dat je in 2021 las is jouw boek van het jaar?

Hier zit ik al even over na te denken en waarschijnlijk wordt het Het meisje in de toren van Katherine Arden. Dat is toevallig het eerste boek dat ik dit jaar las, maar o wat vond ik dit een geweldig verhaal. Dit tweede deel uit de Winternacht-serie vond ik het beste van deze trilogie, dus vandaar dat ik deze titel op nummer 1 zet.

Met welk boek ga je 2022 in?

Of ik ‘m in 2022 als eerste uit ga lezen, weet ik niet. Ik heb namelijk nog een hele berg andere boeken waar ik al in bezig ben, dus de kans bestaat dat die meeliften naar het nieuwe jaar. Maar hoog boven op mijn wil-ik-lezen-stapel ligt Het onzichtbare leven van Addie LaRue dat ik met Sinterklaas van mijn vriendin Bregje kreeg. Dat lijkt me echt een gaaf verhaal. Én het is een lekker dik boek, dus daarmee ga ik volgend jaar heel wat fijne leesuurtjes doorbrengen.

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2022?

Er zijn zo veel boeken die ik volgend jaar graag wil lezen, maar toevallig zag ik van de week dat er in 2022 een nieuw boek van Ringo Starr uitkomt. Vol Beatlesfoto’s! En zijn herinneringen daaraan! Dat boek moet ik dus absoluut hebben. Is het al februari?!

Terwijl ik wacht, hoop ik te kunnen beginnen aan boeken die mijn vriendin nu leest of gaat lezen.  Ik ben vooral erg benieuwd naar These witches don’t burn en De falling in love montage. Maar ja, het zijn haar boeken, dus zij mag ze eerst lezen. Dus of je even opschiet, Bregje!

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2022 eruit?

Die zit vol met boeken! Ik heb niet echt een bepaald leesdoel, behalve dan dat ik ga proberen om 52 boeken in een jaar te lezen. Jup, dat is een boek per week. Moet lukken, aangezien ik dat dit jaar – waarbij de challenge op 50 boeken stond – ook heb gehaald.

Deel je boekenjaar 2021 met Hebban

Wat maakte voor jou het boekenjaar 2021 onvergetelijk? Als je het ook leuk vind om hierover te schrijven, kun je dit delen op Hebban. Dat is sowieso al leuk om te doen, maar je kunt er ook nog een boekenpakket mee winnen. Ik ga in ieder geval snel eens kijken hoe ik mijn blog daar ook online krijg!

 


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven