Spring naar content

Zomervakantie Book Tag

Zomervakantie Book Tag | Het magische verhaalHet is misschien wel mijn meest favoriete periode van het jaar: de zomervakantie! Met de tent in de achterbak de grens over. Kronkelweggetjes volgen. Nieuwe plekken ontdekken. Lekker weer. En natuurlijk een e-reader vol met boeken om urenlang te lezen! (Ik mag van mijzelf geen krat vol boeken meer meenemen op vakantie.) En nu het eindelijk dus weer zomervakantie is, is het ook tijd voor een Zomervakantie Book Tag!

De eerste dag van de zomer: een nieuw boek dat je dolgraag wilt lezen

Het was nog winter toen ik Heks & Jager van Shelby Mahurin kocht en mijn idee was toen al om hem tijdens de zomervakantie te lezen. Nou, dan snap je wel dat ik onderhand echt sta te springen om in dit boek te beginnen. Misschien moet ik mijn vriendin overhalen om een weekje eerder op vakantie te gaan, dan kan ik eerder dit boek lezen…

Stranddag: een boek dat ervoor zorgt dat je meer wilt

Laatst las ik De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden. Had ik dat niet iets eerder kunnen doen? Wat een geweldig verhaal! Ik vond dit echt zo’n heerlijk boek, dat ik het liefst meteen door was gegaan met deel twee. Helaas heb ik die nog niet en omdat ik deel één ook als paperback heb, wil ik de rest van de serie natuurlijk ook als fysiek boek. Daar ga ik nog even voor sparen.

Voor de ventilator: een boek waarin de romantiek helemaal klopt

Ik merk nu dat ik meer boeken met wat meer romantiek moet lezen… Gelukkig schreef ik er zelf één! Zelf word ik nog altijd helemaal gelukkig als ik over Lucy en Eli lees in Het magische verhaal van de Verteller. Natuurlijk ben ik heel benieuwd of anderen dit ook zo ervaren, dus ga dat boek lezen als je dit nog niet gedaan hebt! (Het magische verhaal van de Verteller is te koop als e-book en als paperback.)

De waterglijbaan: een boek waar je naar uitkeek, maar dat de verwachtingen niet waar maakte

Robin Hobb is één van mijn favoriete schrijvers en ik koop haar nieuwe boeken zonder ook maar te lezen waar het over gaat. Het is toch altijd fantastisch! Hoewel… de serie De Boeken van de Zoon van de Krijger deden mij echt helemaal niets. Dat vond ik zo’n tegenvaller. Als ik eerlijk ben, is het enige leuke eraan dat we hiermee alle series van Robin Hobb compleet in de kast hebben staan.

Attractiepark: een betoverend boek dat je naar een andere wereld bracht

In deze categorie heb ik gelukkig heel wat te kiezen. Dat maakt het ook wel weer lastig, dus ik smokkel een beetje en roep Schim en Schaduw van Leigh Bardugo (en dus ook de hele Grisha-serie). De wereld die hierin geschetst wordt, is supergoed uitgewerkt en ik heb mazzel, want er zijn nog meer boeken die zich hier afspelen!

Onweersbui: een boek over een zwaar onderwerp, maar toch wondermooi

Ik lees vaak boeken over transgenders. Niet dat ik dit nou per se een zwaar onderwerp wil noemen, maar feit blijft dat het leven als transgender niet altijd even makkelijk is. Zelfs niet voor personages in romans. Daarom noem ik hier Birthday van Meredith Russo, want dit is zo’n mooi en belangrijk verhaal. Een aanrader voor wie het nog niet kent.

Afspreken met vrienden: een boek of serie waarvan je maar geen genoeg krijgt

Ja, er staat ‘boek of serie’, maar ik doe net alsof er ‘onderwerp’ staat. Dan kan ik hier namelijk The Beatles roepen. Over mijn favoriete band lezen gaat namelijk nooit vervelen en hoewel er wel duizenden boeken over The Beatles zijn geschreven, wil ik ze allemaal in de kast hebben staan. Ik ben dus nog wel even bezig met verzamelen (en lezen)…


Door het invullen van deze Zomervakantie Book Tag heb ik nóg meer zin om met een volle e-reader op reis te gaan. Binnenkort maar eens alles erop zetten wat ik wil lezen, hoewel ik nu al weet dat ik daar nooit tijd voor gaat hebben. Maar hé, deze vorm van voorpret is één van de leukste van op vakantie gaan!

Ga jij ook deze Zomervakantie Book Tag invullen? Laat het mij weten door mij te taggen, zodat ik jouw antwoorden kan lezen. Vind ik leuk! (Ik zag de Zomervakantie Book Tag op deze blog en heb er een Nederlandse versie van gemaakt.)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven