Spring naar content

8 boeken die ik snel van mijn wil-ik-lezen-lijst wil schrappen

wil-ik-lezen-lijst | Het magische verhaalInmiddels heb ik 94 boeken op mijn wil-ik-lezen-lijst staan. (Eerlijk gezegd denk ik dat het er eigenlijk meer zijn, maar ik heb niet de moeite genomen om iedere titel op te schrijven.) Dat ze op mijn wil-ik-lezen-lijst staan, betekent echter niet dat ik ze per sé deze week al gelezen wil hebben. Nee, ik hoef ze niet eens dit jaar te lezen. Op een paar na. Want deze acht boeken wil zo snel mogelijk lezen!

Dissociatie

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik het eerste deel van de serie De Orde van de Poortwachters las en al die tijd heb ik mij afgevraagd hoe het verhaal van Nido verder zou gaan. Gelukkig ga ik daar binnenkort achter komen! Ik kreeg Dissociatie van Oli Veyn met Sinterklaas, dus als ik straks van de aardbodem verdwenen lijk te zijn, zit ik gewoon dit boek te lezen.

Het Narrenschip

Een thriller die zich afspeelt op onze volgende reisbestemming? Die wil ik natuurlijk lezen! Het Narrenschip gaat over een Vietnamees eiland, een verschrikkelijke cycloon, gruwelijke gebeurtenissen en een doofpotaffaire. Dat wordt dus snel lezen voordat wij op reis gaan en ik hoop maar dat ik dan überhaupt nog naar Vietnam durf…

Lennon

Jaaa, Beatlesfictie! Ik ben dol op dit genre en daarom ook superblij dat ik weer zo’n boek aan mijn verzameling kan toevoegen. (Ik moet het nog wel even kopen, trouwens.) Dit verhaal is geschreven in het ik-perspectief en dat betekent in dit geval dat het door John Lennon zelf verteld wordt. Zogenaamd dan hè, want het blijft natuurlijk Beatlesfictie.

Dreadnought

Een superheldentransgenderboek – hoe leuk wil je het hebben? Dit boek staat al een tijdje op mijn wil-ik-lezen-lijst en het is mijn goede voornemen is om ‘m daar maar eens vanaf te halen. Door hem te lezen, natuurlijk! Misschien moet ik Dreadnought maar als cadeautje voor Bregje kopen, want zij gaat dit verhaal vast ook geweldig vinden.

De Zwendelprins

Een pareltje van eigen bodem dat hoog op mijn wil-ik-lezen-lijst staat. De Zwendelprins van Rima Orie is zo’n boek dat je alleen al door de cover wilt hebben en nadat ik de achterflap had gelezen, was ik helemaal verkocht. Ik vind de hindoestaanse setting echt geweldig! Dat het een fantasyverhaal is, maakt het voor mij helemaal af. Wat fijn dat ik dit boek al in de kast heb staan!

List & Leugens

Vorig jaar las ik de Grisha-serie, dus ik ben helemaal klaar voor List & Leugens (en de andere delen uit De Kraaien-serie). Dit verhaal lijkt mij eerlijk gezegd nog leuker dan de vorige serie: een vage queeste met een samengeraapt groepje zonderlingen, avonturiers en geheimzinnige sujetten. Dat klinkt echt als de geweldige fantasyboeken die ik zo graag lees.

The Fifth Beatle – The Brian Epstein Story

Ongelooflijk dat dit boek al zo lang op mijn wil-ik-lezen-lijst staat! Het staat nota bene onder handbereik onder mijn bureau en toch ben ik er nog altijd niet in begonnen. Dat ga ik dus maar eens veranderen, want deze graphic novel over het leven van Brian Epstein is mij natuurlijk op het lijf geschreven. (Hoewel ik vermoed dat in dit boek niets vermeld wordt over zijn goddelijke alter ego…)

Heks & Jager

Tot slot een nieuwe aanwinst op mijn lijstje: Heks & Jager. Als ik de achterflap lees, krijg ik al helemaal zin in deze fantasy-die-mij-ook-een-beetje-aan-een-feel-good-doet-denken. En wie is er nou niet dol op boeken met liefde, drama en een goede heksenjacht? Snel een uitstapje naar de boekhandel maken dus, want ook dit boek wil ik dolgraag lezen.

Lijstjes vol met boeken

Ik weet nu al dat er in de loop van het jaar nog heel wat andere boeken op mijn wil-ik-lezen-lijst komen te staan; dat kan gewoon niet anders met al die geweldige verhalen die er zijn. Ik weet ook al dat ik boeken ga lezen die helemaal niet op dit lijstje staan – die komen dan ineens op mijn pad en moeten gewoon gelezen worden. Dat zijn de verrassingsboeken, maar daar kan ik natuurlijk geen lijstje van maken. Ik weet immers nog niet dat ik ze wil – laat staan ga – lezen!


Hoe ziet jouw wil-ik-lezen-lijst eruit en welke boeken daarvan wil je zo snel mogelijk lezen?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

 1. Roxanne op 17 januari 2020 om 17:09

  Oh zo herkenbaar dit. Ik heb eindeloos lange lijstjes op Goodreads, maar daarnaast heb ik dus ook kasten en e-readers vol met boeken en ik denk dat dat echt in de honderden gaat in totaal. Ik heb mezelf jaren geleden al een koopverbod opgelegd, en ik koop nu hooguit een handvol boeken per jaar die nieuw uit komen, en voor de rest lees ik dus uit mijn TBR.

  Ps. Hoe heb je die afbeelding gemaakt met die cijfers? Ik wilde laatst zoiets doen in een ander verband (mijn moeder wordt 60) en kon niet vinden hoe ik dat moest doen.

  • Laura Alblas op 17 januari 2020 om 17:35

   Haha ja, er zijn ook gewoon veel te veel leuke boeken 😀 (En dan is een bibliotheekabonnement heel nuttig, maar ja, sommige wil -MOET- je toch echt gewoon in de kast hebben staan… Dat ook nog 😉 )

   Die afbeelding heb ik met Canva gemaakt (www.canva.com). Ik weet niet of je dat kent, maar daarmee kun je dit soort afbeeldingen maken. Ik heb er zelfs de cover van mijn boek mee gemaakt. De cijfers vind je in ieder geval onder elementen –> lijsten. Vervolgens kun je zelf foto’s erin slepen (even uploaden van tevoren), misschien nog een achtergrondje kiezen en klaar.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven