Spring naar content

Vijf bijzondere Beatlesboeken op Global Beatles Day

Vijf bijzondere Beatlesboeken op International Beatlesday | Het magische verhaalLaat ik maar meteen met de deur in huis te vallen, want dit is veel te leuk om niet de hele dag te herhalen: vandaag, 25 juni, is het Global Beatles Day! Yeah, yeah, yeah!

Zo’n feestelijke dag moet natuurlijk gevierd worden. Dus ik gooi alle Beatlesnummers op repeat en duik daarnaast mijn boekenkast in. Het zal je immers vast niet verbazen dat er een kleine bibliotheek aan Beatlesboeken geschreven is. Van dikke pillen vol feitelijke geschiedenis tot romans geïnspireerd door (muziek van) The Beatles. (Hallo, Het magische verhaal van de Verteller!) Ontelbaar veel Beatlesboeken zijn er, maar speciaal voor Global Beatles Day zet ik vijf bijzondere Beatlesboeken in de spotlights.

Beatleology

Wist je dat we allemaal een innerlijke Beatle hebben? Zo ben ik een George, maar je kunt natuurlijk ook een John, Paul of Ringo zijn. Dit ontdek je met het boek Beatleology van Adam en Roger Jaquette – een soort psychologisch zelfinzicht boek, maar dan met een wel heel originele invalshoek. Het begint met een vragenlijst waarmee je kunt achterhalen wie jouw innerlijke Beatle is en vervolgens kun je van alles over deze vier persoonlijkheden lezen. Maar onthoud: het gaat dus niet over The Beatles, maar over jou!

Friar Park: A Colorful History (vol. 1)

Ook als je geen Beatlesfan bent, wil je Friar Park: A Colorful History van Scott Cardinal in je kast hebben staan. Het is namelijk een kleurboek, vol met tekeningen die iets te maken hebben met het landgoed Friar Park – het landgoed met het gigantische neogotische landhuis (én met spook) dat George Harrison in 1970 kocht. Ik zou hier zooo graag eens rond willen lopen, maar dat mag helaas niet meer. Dus dan kleur ik maar mijn eigen versie.

The Art of The Beatles

Over kunst gesproken… Het zal je vast niet verbazen dat The Beatles en hun muziek ook tal van kunstenaars hebben geïnspireerd. Veel van deze werken zijn gebundeld in het boek The Art of The Beatles van Mike Evans. Het is enorm veelzijdig – van parodieën op albumcovers tot beeldhouwwerken, schilderijen, foto’s, posters en collages. Ook de kunstzinnige uitingen van The Beatles zelf komen aan bod. Lekker bladeren en plaatjes kijken is het devies.

The Walrus Was Paul – The Great Beatle Death Clues

Nou, als die titel je aandacht niet heeft weten te trekken, weet ik het ook niet meer. De mijne had het in ieder geval wel meteen, want in The Walrus Was Paul van R. Gary Patterson zijn alle aanwijzingen voor Paul McCartney’s vermeende dood verzameld. Dit is mijn allerfavorietste complottheorie en hoewel ik het grote onzin vind, vind ik het heerlijk om hierover te lezen.

The Fifth Beatle: The Brian Epstein Story

Er zijn veel manieren om het verhaal van The Beatles te vertellen en dit is een heel originele. De graphic novel The Fifth Beatle van Vivek J. Tiwary richt zich op het leven van Brian Epstein, de manager van The Beatles (en de mythische god Brin 😉). Brian was een gecompliceerde man, maar hij zette zich volledig in voor John, Paul, George en Ringo. Helaas overleed hij veel te vroeg door een onbedoelde overdosis slaapmedicatie.

Bijzondere Beatlesboeken heb je nooit genoeg

Het is natuurlijk een understatement, maar ik vind dat je nooit genoeg Beatlesboeken kunt hebben. Vooral dit soort bijzondere Beatlesboeken vind ik super om in mijn collectie te hebben, dus mocht je nog een aanrader hebben… Ik hoor het graag!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven