Spring naar content

Vreselijke ontdekking: je kunt te veel boeken meenemen op vakantie!

Te veel boeken meenemen op vakantie | HMVVDVDe aarde is rond, The Beatles zijn de beste band aller tijden en er bestaat niet zoiets als ‘te veel boeken meenemen op vakantie’. Nog geen maand geleden nam ik deze drie beweringen aan als vaststaande feiten. Er zijn niet veel zekerheden in het leven, maar van deze drie stellingen kun je zonder aarzelen op aan. Dacht ik.

Want nu moet ik toegeven dat ik het misschien toch niet bij het juiste einde had!

Boeken + vakantie = ♥

Ik bevind mij nog een klein beetje in de ontkenningsfase, maar diep in mijn hart weet ik dat ik mij al die jaren vastklampte aan een hersenschim. Ik had het mis. Eén van mijn drie levenswijsheden is onjuist en ik ben de schok nog niet helemaal te boven. Misschien was het gewoon een eenmalige vergissing? Een foutje van mijn kant – iets wat een herkansing behoeft.

Maar nee, ik weet dat het echt zo is. Ik nam te veel boeken mee op vakantie…

Jawel, het kan dus echt. Je kunt te veel boeken meenemen op vakantie. Ik had liever dat ik het nooit ontdekt had, maar nu wij weer terug zijn van vakantie, staren de ongelezen boeken mij vanuit hun krat verwijtend aan. Waarom nam ik ze mee als ik ze toch niet las?

1 m3 aan ongelezen boeken

De stille aanwezigheid van de ongelezen boeken zit mij dwars. Dat ik er niet aan toe kwam om ze te lezen is één ding. Maar te veel boeken meenemen op vakantie betekent ook dat ik al die ruimte voor niets heb gevuld. En daar kan ik, eerlijk gezegd, eigenlijk nog minder tegen dan het feit dat ik niet 21 dagen non-stop heb kunnen lezen!

Ik vind het heerlijk om weg te zijn. Rondzwerven, nieuwe plekken ontdekken, waar mijn bed staat, is mijn huis. En om makkelijk te kunnen verkassen, is het fijn om zo min mogelijk troep bij te hebben. Als je echter ziet hoe volgepropt onze auto iedere keer weer is, snap je al snel dat daar iets mis gaat. Wat een volksverhuizing!

Dus toen ik voor de zoveelste keer met mijn benen in mijn nek en een tas vol boodschappen op schoot in de auto zat, moest ik toch concluderen dat ook ik deze keer te veel had ingepakt. Te veel boeken om precies te zijn. Want echt, het bestaat: je kunt te veel boeken meenemen op vakantie…

Volgende keer gaat weer gewoon alleen de e-reader mee.

Neem jij wel eens te veel boeken mee als je op vakantie gaat?

 

 

P.S. Gelukkig is de aarde wel rond en zijn The Beatles nog altijd de beste band allertijden. Dat heb ik dan weer wél juist!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven