Spring naar content

Leestip: De prins en de naaister

Leestip: De prins en de naaister | Het magische verhaalDe titel van deze graphic novel doet je onmiddellijk aan een sprookje denken. In sprookjes wemelt het immers van de prinsen en het verhaal over de dappere kleermaker ken je misschien ook wel. Maar in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, gaat De prins en de naaister van Jen Wang helemaal niet over een prins. Nee, het gaat over een prinses.

Maar dat mag niemand weten…

Geheim blijven om een geheim te bewaren

Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd. De ouders van prins Sebastian zijn druk op zoek naar een bruid voor hem. Als kroonprins heeft hij immers taken te vervullen en trouwen met een prinses van een ander rijk is er daar 1 van. Maar Sebastian geeft daar niets om. Zelf is hij naar iets heel anders op zoek: dé jurk waarmee hij een verpletterende indruk kan maken in het Parijse nachtleven.

Natuurlijk niet als zichzelf. Niemand mag weten dat de flamboyante Lady Crystallia die de clubs onveilig maakt in werkelijkheid de verlegen kroonprins van het land is. Dus als hij eindelijk de jurk van zijn dromen vindt, laat hij de ontwerpster daarvan meteen naar het paleis komen om haar een baan aan te bieden. Maar door pech en wat onhandigheid, ontdekt deze Frances al snel wie werkelijk haar opdrachtgever is. Een geheim dat ze nooit mag delen. Een geheim dat geheim moet blijven, maar waarin ze meegaat. Om de mooiste jurken te kunnen maken. Maar ook omdat ze bevriend raakt met Sebastian.

Haar vriendschap met Sebastian betekent echter dat Frances’ talent geheim moet blijven. Niemand mag weten dat zij de waanzinnige jurken ontwerpt. Maar hoe lang kan zij zichzelf wegcijferen en haar dromen opzij zetten om Sebastian te beschermen?

De prins en de naaister is een favoriet

Ik had De prins en de naaister al lang op mijn wil-ik-lezen-lijstje staan, dus je kunt best zeggen dat mijn verwachtingen hoog gespannen waren. Verwachtingen die dit boek echt ruim waarmaakt. Wat een schitterend verhaal en wat een betoverende tekeningen!

Het thema van De prins en de naaister is er eentje dat mij na aan het hart ligt. Ik vind het zo belangrijk dat er boeken zijn waarin uitgedragen wordt dat je mag zijn wie je bent! Prins Sebastian past duidelijk niet in de rol die zijn ouders en het koninkrijk van hem verwachten en dit wordt erg mooi weergegeven. Dat het een graphic novel is en het verhaal dus gedragen wordt door de tekeningen, vind ik in dit geval een echte meerwaarde. Zo wordt het boek namelijk ook geschikt voor jeugdige lezers, zoals mijn zoon (10 jaar toen hij het las) die het echt een heel mooi verhaal vond. Bovendien is het als volwassenen ook gewoon heerlijk om meegezogen te worden door de schitterende illustraties, nietwaar?!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven