Spring naar content

De beste Beatlesnummers voor Blue Monday (of ieder ander dipje)

Beste Beatlesnummers voor Blue Monday | Het magische verhaalHoera, het is weer Blue Monday! Die ene dag waarop wij ons allemaal net wat ellendiger, verdrietiger en zieliger voelen dan anders. Tenminste… volgens één of andere psychologische theorie dan, maar of je daar in gelooft, is aan jou. Zelf zit ik niet zo snel in de mineur, maar dat is misschien wel omdat ik altijd goede muziek heb om naar te luisteren. Wie wordt er nou sip van The Beatles? En daarom deel ik hierbij de beste Beatlesnummers voor Blue Monday. De positiviteit spat ervan af!

Dus zet je speakers op maximaal en zing maar mee…

Good Day Sunshine

Vergeet de winter en laat je regelrecht naar een warme zomerdag teleporteren met Good Day Sunshine. Dipjes verdwijnen als sneeuw voor de zon!

 

She Loves You

“Hé jij, ze houdt van je!” Nou, dat is toch een mooie boodschap? She Loves You is (samen met I Want To Hold Your Hand, ook best een goede voor dit lijstje) het nummer dat Beatlemania inluidde en daar word ik vrolijk van. Yeah, yeah, yeah!

Here Comes The Sun

Het nummer Here Comes The Sun straalt één en al optimisme uit. Alleen al dat schitterende intro! Ik moet uitkijken dat ik niet ga huilen, zo mooi vind ik het. En ojee, huilen was nou net niet de bedoeling van dit lijstje…

Paperback Writer

Dit is natuurlijk wel een beetje mijn lijflied… Paperback Writer is de wanhopige roep van een schrijver die zijn manuscript bij een uitgever probeert te slijten. Been there, done that. Heerlijk herkenbaar!

All Together Now

Ben je klaar voor wat onbenulligheid? Waarmee ik niet zeg dat All Together Now een slecht liedje is, maar echt goed – nah. Het is echter wel een vrolijk nummer en verdient daarom een plek op de lijst met beste Beatlesnummers voor Blue Monday.

I’ve Just Seen A Face

Je kent vast wel het gevoel dat je tot over je oren verliefd bent en dat je het van de daken wilt schreeuwen. I’ve Just Seen A Face weet dat gevoel in ieder geval perfect onder woorden te brengen in een heerlijk uptempo liedje.

Magical Mystery Tour

Stap maar in en ga op een magische reis met deze Magical Mystery Tour. Je krijgt echt zin om naar buiten te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. En reizen is voor mij de meest effectieve dip-killer ever!

All You Need Is Love

Heeft dit Beatlesnummer nog verdere uitleg nodig? De positieve en universele boodschap van All You Need Is Love spreekt voor zich.

Beatles Christmas Record 1966 – Pantomime (Everywhere It’s Christmas)

De uitsmijter van deze lijst is onmogelijk te weerstaan. Tussen 1963 en 1969 brachten The Beatles met kerst ieder jaar een singletje uit voor de fanclubleden en deze van 1966 is mijn ultieme favoriet. Luister maar: hier ga je spontaan van glimlachen – of zelfs schaterlachen…

Fab Four favorieten

Ik zou de lijst met beste Beatlesnummers voor Blue Monday nog veeeel langer kunnen maken, maar laat ik het voor nu hier even bij houden. Heb jij nog een Beatlesliedje waar je altijd vrolijk van wordt, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

(En voor een volgende keer: de Beatlesnummers waarvan je wel spontaan in een dip belandt!)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven