Spring naar content

3 enge boeken voor Halloween

Enge boeken voor Halloween | HMVVDV(Of wanneer je dan ook zin hebt om te griezelen)

Ik zal maar meteen even vermelden dat ik eigenlijk niet zo heel veel op heb met Halloween. Te Amerikaans, te commercieel en dan al die kitscherige pompoen-, spook- en vleermuisversiering… Nee, da’s niets voor mij. Maar lezen vind ik wél leuk, dus dan is Halloween een goed moment om eens wat griezelverhalen in de spotlights te zetten. Oftewel, drie enge boeken voor Halloween!

(Die ik ooit las en waarbij ik door minimaal één ervan nog jarenlang achtervolgd werd door nachtmerries. Maar als je weet welk boek dat is, zal het je waarschijnlijk niet verbazen.)

(Mensen, ik had clickbaitmarketeer moeten worden!)

Maar genoeg gemutst, dit zijn mijn drie aanraders:

1. Elfensprook van Raymond E. Feist

Wat een lekker griezelig verhaal over een tweeling, een afgelegen huis in het bos en elfen, kwade machten en ander fantasy-gespuis! Het is lichtjes gebaseerd op A Midsummer’s Night Dream van Shakespeare en Ierse Volksverhalen. Pluspunt is ook dat het zich in deze tijd van het jaar afspeelt, de dagen voor Halloween (met de Grote Ontknoping op deze dag zelf).

2. Het Heksenuur van Anne Rice

Familiekronieken zijn bij veel lezers populair. Ik weet niet of zij Het Heksenuur ook weten te waarderen, want dit is een groots en meeslepend en supermegaspannendeng verhaal over dertien generaties heksen. Het is verschrikkelijk boeiend geschreven en de details worden je niet gespaard. Wat een heerlijk griezelleesvoer! (En er zijn nog een aantal vervolgdelen – hoewel ik die zelf minder spannend vond.)

3. Het van Stephen King

Je snapt dat dit het boek is waar ik jarenlang nachtmerries van heb gehad. Ik was dan ook zo onnozel om dit boek op mijn twaalfde van de bieb te lenen. (Ja, wist ik veel, ik las graag en hield van griezelverhalen…) Dit is dan ook het boek dat ik nooit of te nimmer nog zal herlezen, omdat ik het zo afschuwelijk eng vond. Dusseh, mocht je dit verhaal over de moordende horror-clown uit het riool nog niet gelezen hebben? Weet waar je aan begint.

Heb jij ook nog echte griezelverhalen die op mijn wil-ik-lezen lijst moeten? Ik hoor het graag!
(Maar of ik ze ook echt durf te lezen…? Ik beloof niets.)

 

PS. Weet je wat nou zo jammer is? Wij hebben al deze boeken in huis, maar ze zitten in weet-ik-‘t-welke verhuisdoos, dus daar ging mijn kans om een kekke foto bij dit artikel te maken. Beh.
Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven