Spring naar content

De roep van het tweede manuscript

De roep van het tweede manuscript | HMVVDVHet zou zomaar de titel van een spannend verhaal kunnen zijn: de roep van het tweede manuscript. En dat het dan gaat over een gekwelde schrijfster – met writersblock – die allerlei vreemde, bovennatuurlijke voortekenen ontvangt waaruit blijkt dat ze aan haar tweede roman moet gaan werken. Maar waar komen deze voortekenen vandaan? En is dit wel een normaal verhaal? Waarom wilt het zo graag geschreven worden?

Ha ha ha, ik zou dit idee bijna echt gaan uitwerken. (Wie weet doe ik het wel eens!) Maar hoe spannend het allemaal ook klinkt, dit was niet wat ik bedoelde met ‘de roep van het tweede manuscript’.

Nee, ik bedoel dat tweede boek dat ik echt aan het schrijven ben.

Een meerjarenproject

Het schrijven van een boek is bij mij een nogal langdurig traject. (Ik zou bijna zeggen: een langdradig verhaal, ha ha.) Over Het magische verhaal van de Verteller heb ik jaren en jaren gedaan en het lijkt erop, dat mijn tweede meesterwerk zelfs nog langer op zich laat wachten.

Ik ben er per slot van rekening al een jaar of acht mee bezig…

Al acht jaar aan het broeden

Jawel, ik kreeg het idee voor Boek Twee ergens in 2010. Ik kan zelfs voor je opzoeken wanneer precies, want ik bevond mij op dat moment op een fenomenale en bekende plek: Berlijn (uiteraard). Bovendien waren vriendin en ik net terug van een maand rondreizen door Cuba en laat dat land nou net een grote rol spelen in dit tweede boek. Maar dan nét een beetje anders.

Meer ga ik ook even niet over Boek Twee verklappen. (Dat lees je zelf maar. Ooit. Op een dag. Over een jaar of vijf, met mijn tempo.) Want het gaat er komen. Ik heb er een tijdlang niet aan geschreven, maar de laatste tijd merk ik dat ik steeds meer zin krijg om het weer op te pakken.

Het tweede manuscript roept mij!

Ik moet wel door met schrijven…

Door omstandigheden had ik Boek Twee aan de kant gesmeten. Mijn hoofd stond er niet naar. (Wel naar schrijven, overigens: ik werk aan twee andere verhalen, ik schreef een paar korte verhalen en mijn hoofd zit vol met nog meer ideeën.) Nu begint het echter weer te kriebelen. Ik wil weer verder met mijn tweede manuscript!

Grote kans dus dat ik het binnenkort weer oppak en ermee verder ga. Het wordt een gaaf verhaal. iedereen moet het lezen! En bovendien: ik ben zelf wel heel benieuwd naar hoe het afloopt…

(Want dat is ook mij nog een raadsel.)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven