Spring naar content

Zie ik jou ook bij het concert van Ringo Starr?

Zie ik jou ook bij het concert van Ringo Starr? | HMVVDVVandaag is het zo ver. Vandaag is de dag dat ik ein-de-lijk die andere Beatle in het echt mag gaan bewonderen. Want inmiddels heb ik drie keer een concert van Paul McCartney mogen bezoeken, maar naar een concert van Ringo Starr gaan was altijd een stuk lastiger. Daarvoor moest je toch echt het vliegtuig naar de Verenigde Staten pakken.

Tot nu dan. Want vandaag treedt Ringo op in Nederland!

Even lekker fangirlen

O mensen, het begint nu wel te kriebelen hoor! Eerder deze week was ik nog niet zo bezig met dit fantastische moment – ik schreef zelfs een column over mijn gebrek aan enthousiasme over het naderende concert van Ringo Starr. Nu moet ik tot mijn schaamte toegeven dat ik mij nog niet heel erg verdiept heb in het solo-oeuvre van onze drummende vriend (druk, druk, druk!), maar ik heb er in ieder geval al wel HEEL VEEL ZIN IN!!!

Dus ik gooi snel dit blog online en ga dan verder met door het huis stuiteren. Want woehoehoe, vandaag is het zo ver! Vandaag ga ik naar Ringo Starr!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

 1. jerrie op 8 juni 2018 om 08:34

  International Holland Blues Festival, met Ringo Starr.
  Een Beatle in Drenthe, daar moeten we bij zijn! Jurjen (15) gaat mee, ome Paul heeft ie nu 3 keer gezien, dus tijd voor die andere, iets minder getalenteerde; Ringo.
  Ringo & his All Starr band is de afsluiter van de vrijdagavond. Ik weet al vrij precies wat we kunnen verwachten. Ringo neemt 11 liedjes voor zijn rekening. Vier uit zijn solo tijd, maar vooral Beatles. Daarnaast zingen zijn vrienden de rest van de songs. De grootste hits die de heren hebben gemaakt. Denk aan ‘Africa’ en ‘Rosanna’ van Toto gitarist Steve Lukather. ‘Down Under’ van Men at Work zanger Colin Hay.
  Gregg Rolie zingt het mooiste spul van ‘Abraxas’ van Santana en Graham Gouldman doet het met de prijsnummers van 10cc.
  Dat zegt nog niet zo veel, klassiekers spelen gebeurd overal, elke dag en vaak niet al te best. De kracht van de Ringo All Starrs is het plezier en de finesse waarmee word gespeeld. Ze kunnen niet alleen geweldig spelen, ze doen het ook.
  De blijdschap die Ringo uitstraalt maakt het tot een geweldige ervaring.
  Het is 1992. We gaan naar Tanzbrunnen in Köln. Mijn eerste Ringo concert. Een georganiseerde busreis. Ik ben eigenlijk te ziek maar ga toch. De darmpjes spelen me parten.
  Aangekomen op het mooie park stel ik me tactisch op, dichtbij de toiletten. Na acht keer hoef ik geen 50 pfennig meer aan de toilet juffrouw te betalen. Heel sympathiek.
  We staan te genieten. ‘Girls Talk’ van Dave Edmunds is nagenoeg perfect. Plots is daar één van de absolute live hoogtepunten die ik ooit zag en hoorde. Het is Nils Lofgren die een ongekend mooie ‘Shine Silently’ speelt. Het geluid is subliem en het park lijkt een intieme club te zijn geworden. Jaren later vind ik een vergelijkbare uitvoering op c.d.
  Zoals wel vaker gebeurd in mijn leven wordt ik helaas wat overmoedig. Na dit nummer verklaar ik mezelf beter. Tijd voor een biertje en Bratwurst. Ik kom tot twee slokken en één hap. Ik groet Fraulein toiletjes en ben weer een paar minuutjes weg.
  Ik hoop op zo’n magisch muzikaal moment morgen, bij welk liedje gaat het gebeuren?
  ‘Wherever I am, far away from home. I know your out there somewhere.
  I’ll hold on to a dream I have.
  Don’t let nobody keep you from your dreams….’

  • Laura Alblas op 8 juni 2018 om 11:37

   O wow, Jerrie, wat een geweldig verhaal! Ik hoop ook op vele magisch muzikale momenten en ik denk dat het luidkeels meezingen met Beatlesliedjes zoiets voor mij zal doen.

   Veel plezier vanavond! (En laat je weten bij welk nummer jouw magisch muzikale moment was?)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven