Spring naar content

To bookstagram or not to bookstagram, that’s the question

To bookstagram or not to bookstagram, that’s the question | HMVVDVHet is voor mij nog steeds een ietwat vreemd, opzichzelfstaand virtueel ecosysteem*, maar ik heb er ook een account: Instagram. Ik had me ooit geregistreerd met het idee dat dit ook een mooi platform was om mijn boek te promoten, maar natuurlijk verschenen er al snel foto’s die niets te maken hadden met Het magische verhaal van de Verteller. Tja, ik vind het nou eenmaal ook erg leuk om foto’s te delen van reizen, lekkere biertjes en andere boeken. Waardoor mijn Instafeed al snel veranderde in een ongeordend zooitje…

En daar kan ik dus eigenlijk helemaal niet tegen!

Mijn inner-biebmiep zegt ‘aaaarrrgh!’

Ja, geloof het of niet, maar als het om documenten gaat (en dus ook foto’s) wil ik overzicht en structuur. Netjes geordend, alles goed te vinden en logisch ingedeeld. Eens een biebmiep, altijd een biebmiep, ofzo. Geen wonder dan ook dat ik mij groen en geel erger aan mijn eigen foto’s op Instagram die een willekeurige, bij elkaar geraapte verzameling lijken te zijn.

Dus vraag ik me af of ik daar iets aan moet doen. En wat ik daar dan precies aan moet doen. Een eigen account voor Het magische verhaal van de Verteller? Alle niet-boek-gerelateerde foto’s eraf gooien? Wil ik een… bookstagram?

Waarom ik bookstagram haat leuk vind

Ik heb een haat-liefde verhouding met het fenomeen bookstagram. Ik vind het geniaal dat het bestaat: foto’s van boeken, jeeej! Maar aan de andere kant vind ik het ook saai. Alweer een boek met een kaarsje en een afgeknipte roos op een schapenvachtje? Gaaaap…

(Stiekem ben ik ook jaloers. Ik wil zelf van die stylish foto’s kunnen maken! En vooral heel veel boeken kunnen kopen om dan weer die foto’s van te maken, uiteraard.)

De meest chaotische bookstagram ever

Ik vraag me dus af of ik mij met mijn Instagramaccount moet focussen op één onderwerp. Is dit interessanter? Kun je op die manier een soort ‘doelgroepbeleid’ volgen? En als dat kan, wil ik dat dan eigenlijk wel? Ik vind dat namelijk best wel klinken als één of ander marketingtrucje en dat past niet zo goed bij mij.

Vooralsnog houd ik het denk ik allemaal maar gewoon bij het oude. Foto’s van van alles en nog wat. Vandaag een flyer van Het magische verhaal van de Verteller, morgen een waanzinnig lekker biertje en volgende maand een verbluffend mooi landschap. Ik houd dan wel van ordelijkheid, maar nog meer van afwisseling. Een beetje bookstagram, een beetje Laura-chaos. Precies zoals ik ben.

* Dit artikel in de NRC vond ik echt heel interessant. En ik was blij dat ik geen tiener meer ben…


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven