Spring naar content

Leestip: De Orde van de Poortwachters

Leestip: De Orde van de Poortwachters | HMVVDVHeb ik al eens verteld over mijn liefde voor Berlijn? (Ja, natuurlijk heb ik dat. Het is ook geen toeval dat Het magische verhaal van de Verteller zich in deze fantastische stad afspeelt.) Het was dan ook de kleine link met Berlijn die mij ervan wist de overtuigen dat ik dit boek écht moest lezen: De Orde van de Poortwachters.

Oké, oké, uiteraard was er nog wel meer waardoor ik dit boek graag wilde lezen. Een mysterieuze orde in een urban fantasy-jasje? Jawel, ik was verkocht. Met een antieke boekenbon (gevonden toen ik mijn bureau opruimde – de eerste keer dat opruimen ook echt loonde) toog ik naar de boekwinkel en kocht mijn nieuwe pageturner.

Want een pageturner, dat is het!

Stap door de poort in het verhaal

Zoals je vast wel door hebt, ben ik dol op de mix van fantasy en de ‘echte wereld’. Door De Orde van de Poortwachters werd ik dan ook op mijn wenken bediend: buitenbeentje Nido komt tijdens een schoolreis from hell bij het mystieke Stonehenge in aanraking met een geheimzinnig (en gewelddadig) genootschap, ziet dingen die niet voor haar ogen bedoeld zijn en wordt abrupt weggetrokken uit haar doodnormale leventje. Want deze Orde van de Poortwachter opereert in het grootste geheim en wil dit graag zo houden.

Wat ik geniaal bedacht vind van auteur Oli Veyn is dat bekende poorten en bogen op aarde eigenlijk vermomde doorgangen naar andere universums zijn. In dit eerste deel is het de Branderburger Tor in Berlijn waardoor Nido wordt meegenomen. En wie als lezer met haar meegaat, gaat een enorm avontuur tegemoet – en wordt heen en weer geslingerd tussen vrees en woede en tussen onmacht en ontluikende gevoelens… Waardoor het voor mij een mooi en compleet verhaal is.

Behalve dan dat ik NU deel twee wil lezen!

Titel: De Orde van de Poortwachters, deel 1 – Initiatie
Auteur: Oli Veyn
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-92115-53-9


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Oli Veyn op 28 maart 2018 om 14:51

    Dank je wel, Laura, voor deze heerlijke recensie. Ik vind je foto met sleutels ook supergaaf.

    • Laura Alblas op 28 maart 2018 om 16:54

      Graag gedaan! Bedankt voor het compliment 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven