Spring naar content

Bekentenis: ik ben waanzinnig jaloers op succesvolle schrijvers

Bekentenis: ik ben waanzinnig jaloers op succesvolle schrijvers | HMVVDVIk zie haast groen van afgunst als ik zie hoe makkelijk het veel andere schrijvers afgaat om hun boek aan de man te brengen. Nog voordat het nieuwe literaire hoogstandje in de schappen ligt, wordt er reikhalzend uitgekeken naar de publicatie. Boekbloggers hebben zich al rijen dik aangemeld om een recensie te mogen schrijven en de uitgever deelt op alle mogelijke manieren dat het nieuwe boek eraan komt. Ook al is het een compleet baggerverhaal, de juiste boekpromotie doet wonderen. En ik kan daar niet langer tegen!

Aaahhhh!!!

*Trekt boekenkasten omver en smijt in een vlaag van jaloezie alle andere boeken uit het raam.*

De struggles van een schrijver

Oké, dat is dus schromelijk overdreven. Laat ik dat nu maar meteen benadrukken, voordat iemand echt denkt dat ik een andere schrijver het licht niet in de ogen gun. Dat is namelijk absoluut niet het geval! Ik help andere schrijvers maar wat graag met het promoten van hun boek(en).

(Niet dat ik nou echt een grote hulp ben, maar toch. Mijn bedoelingen zijn goed en mijn enthousiasme is oprecht.)

Toch moet ik toegeven dat er – als ik heel eerlijk ben tegenover mijzelf – wel een kleine kern van waarheid zit in mijn overdreven tirade van zojuist. Af en toe ben ik best wel jaloers op succesvolle schrijvers. Het valt mij namelijk vies tegen hoe veel mijn boek (Mijn kindje! Mijn meesterwerk!) gelezen wordt en af en toe steekt dat gewoon. Want ik denk uiteraard dat het verhaal echt de moeite waard is.

Lees dit boek, want ik ben fan!

Met succesvolle schrijvers bedoel ik niet alleen de Stephen Kings van deze wereld. (Hahaha, ik ga mij er niet eens aan wagen om mijzelf daarmee te vergelijken!) In mijn ogen ben je een succesvol schrijver als je boek gelezen wordt.

Als ik echter kijk naar de verkoopaantallen van mijn boek of naar het aantal recensies dat er over Het magische verhaal van de Verteller is verschenen, kan ik alleen maar concluderen dat ik kennelijk niet tot de succesvolle schrijvers behoor.

En daar word ik af en toe best wel heel erg verdrietig van.

Gelukkig geloof ik zelf wél in mijn boek. Het magische verhaal van de Verteller is écht een magisch verhaal dat ik met iedereen wil delen. Niet om er rijk of beroemd mee te worden (hmm, mag trouwens best hoor), maar gewoon omdat ik er zelf zo van genoten heb om te schrijven. Dus hej, waarom ben ik eigenlijk jaloers op succesvolle schrijvers? Ik houd van het boek dat ik schreef, dus ik ben er zelf één!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven