Spring naar content

End of the year tag 2020

End of the year tag 2020 | Het magische verhaalZeven vragen om het einde van het jaar te vieren. Want hoe je het wendt of keert, iedereen is vast wel een beetje opgelucht dat we 2020 achter ons kunnen laten. Niet dat ik de illusie heb dat de wereld ineens weer normaal is, trouwens. Was het maar zo’n feest. Zoiets gebeurt alleen in verhaaltjes, dus laten we het daar eens over hebben met deze End of the year tag 2020 van Hebban.

1. Zijn er boeken waar je al in bent begonnen en die je graag wilt uitlezen voor het einde van dit jaar?

Ik ben in Lennon van David Foenkinos begonnen en die moet echt nog wel uit dit jaar. Gaat vast lukken, want het is niet zo’n dik boek en het leest supervlot weg. Daarnaast ben ik Ottilie en de Monstermacht aan het voorlezen. Het zou leuk zijn als ik ook die dit jaar nog kan uitlezen, maar dat verwacht ik eigenlijk niet. Of ik moet kind nú op de bank zetten en een voorleesmarathon houden.

*Gaat ducttape halen*

2. Heb je een boek niet uitgelezen dit jaar en waarom?

Ik wilde al roepen dat ik altijd mijn boeken uitlees, maar dat is niet waar. Er zijn boeken waar ik niet doorheen kom. Het gebeurt niet vaak, maar dit jaar toevallig wel. Hoewel dit niet een gevalletje ‘kom ik niet doorheen’ was, maar meer een kwestie van ‘geen tijd meer om ‘m te lezen’. En ik durf eigenlijk niet te zeggen dat ik het over The Beatles van Bob Spitz heb…

(Hoe kan het dat ik een Beatlesboek niet uitlas? Ik ben in shock. Als de bieb weer open is, haal ik ‘m voor een nieuwe kans.)

3. Welke boeken wil je nog lezen voordat het 2021 is?

Er zijn eigenlijk geen boeken die ik nog per se voor het eind van het jaar wil lezen. Als ik Lennon uit heb, ga ik gewoon eens kijken wat ik nog in de kast en op mijn e-reader heb staan en dan zie ik wel welk boek het wordt.

4. Wat is je favoriete boek van 2020 en welke viel erg tegen?

Mijn favoriete boek van 2020 is er niet één, maar meteen een hele serie: de Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ik vond dit zo’n geweldig verhaal! De boeken uit de bibliotheek werden dan ook snel ingeruild voor eigen exemplaren.

Het boek dat ik vond tegenvallen, is Het feest van Elizabeth Day. Het klonk zo veelbelovend: een verhaal over Engelse aristocratie, jaloezie, verraad en hypocrisie. Smullen, dacht ik. Maar dat werd ‘ik lees maar door om te kijken of er nog iets gebeurt’. Het was eerlijk gezegd maar een saai verhaal, helaas.

5. Heb jij je lees challenge behaald? Of had je er geen?

Nja? Ik doe de Hebban Reading Challenge en mijn doel in 2020 staat op 40 boeken. Volgens de teller heb ik er 39 gelezen. Dat is alleen exclusief de 4 boeken die ik dit jaar heb herlezen. Dus ja, ik heb meer dan 40 boeken gelezen en daarmee mijn challenge gehaald. En nee, ik heb volgens de teller nog één boek te gaan… (Maar die lees ik dit jaar ook nog wel uit!)

6. Naar welke releases kijk jij uit in 2021?

Kom maar door met Bloed & honing van Shelby Mahurin! In het Engels is-ie er al, maar ik wil graag de Nederlandse uitgave lezen. Het eerste deel vond ik trouwens niet heel bijster goed – ik vond het namelijk wel een behoorlijk hoog zwijmelromangehalte hebben. Maar ja, je weet hoe het gaat: je wilt zo’n serie dan toch wel helemaal lezen.

7. Wat zijn je leesdoelen voor 2021?

Boeken lezen! Mijn reading challenge voor 2021 heb ik op 50 boeken gezet en ik ben heel benieuwd of ik dat aantal ga halen. Ik hoop uiteraard van wel, want dat betekent dat ik volgend jaar lekker veel kan lezen. Een ander leesdoel is natuurlijk het (nu wel) uitlezen van The Beatles van Bob Spitz…

Afsluiten is stijl: vul jij ook de End of the year tag 2020 in?

Er zijn nog een paar dagen van 2020 over, dus ook jij kunt nog deze End of the year tag 2020 invullen. Ik ben heel benieuwd naar jouw afgelopen leesjaar en je leesplannen voor 2021!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven