Spring naar content

Leestip: De Zwendelprins

De Zwendelprins | Het magische verhaalEr zijn boeken die je in één ruk uitleest. Je kunt het niet wegleggen, blijft maar lezen en wilt weten wat er op de volgende bladzijde gebeurt. Maar ondertussen denk je ‘neeee, niet te snel lezen; ik wil niet dat dit verhaal eindigt!’.

Nou, zo’n boek is De Zwendelprins van Rima Orie.

De Zwendelprins is bovendien ook zo’n boek waarvan ik na het lezen van de achterflap al wist dat ik het moest hebben: een verdwenen kroonprins, mysteries, zoektochten, avonturen, mythes en natuurlijk de geheimzinnige Zwendelprins die er zo zijn eigen agenda op na houdt. Een agenda waar hoofdpersoon Simran tegen haar zin in bij betrokken wordt…

Een waargebeurde fantasy

Wat mij bovendien écht over de streep trok, was de sfeer en setting van het verhaal: het oude India met wortels diep in de Hindoestaanse cultuur. Wat geweldig! Ik vind dat namelijk bere-interessant, ondanks dat ik zelf niet zo’n achtergrond heb. (Geef de schuld daarvoor maar aan George Harrison, want die heeft mij met zijn muziek en opvattingen echt wel heel erg beïnvloed daarin.)

Nu een tweede reis naar India er voorlopig niet in zit, is het geweldig om wel een boek te kunnen lezen dat een beetje dezelfde vibes heeft. Rima Orie heeft namelijk echt een geweldige wereld geschapen die levensecht aanvoelt. Serieus, ik dacht regelmatig dat ik een spannend geschiedenisverhaal las in plaats van fantasy. Magie, mythische wezens… ach, waarom ook niet? Mijn hersenen dachten bijna dat het allemaal echt en waargebeurd was!

De Zwendelprins gaat over…

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, tien jaar na zijn verdwijning, een prins uit het Noorden bij het paleis verschijnt met de belofte de kroonprins terug te vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken? Of heeft zijn bezoek een heel ander doel?


De Zwendelprins is zo’n heerlijk boek dat ik iedereen kan aanraden. Ga jij het lezen of heb je het al gelezen? Laat het mij weten in een reactie!

P.S. Heb je die cover trouwens gezien? Zo mooi! Dat is sowieso al een reden om dit boek in je kast te willen hebben.

Titel: De Zwendelprins
Auteur: Rima Orie
Uitgever: Moon
ISBN: 9789048846931 / 9789048846948 


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven