Spring naar content

Ga je mee op literaire wereldreis?

Ga je mee op literaire wereldreis? | Het magische verhaalEigenlijk had ik in een vliegtuig moeten zitten, onderweg naar Vietnam. Het begin van een nieuw reisavontuur van vriendin, kind en mij! Daar hadden we enorm veel zin in, maar we weten natuurlijk allemaal dat dat mooi niet doorging. Reizen? Vergeet dat maar in de lente van 2020!

Balen uiteraard, maar ik ben gelukkig niet voor een gat te vangen. Als ik niet echt in een vliegtuig kan stappen, dan pak ik het wel anders aan: ik pak een boek! En niet één, maar een hele stapel. Want ik ga op literaire wereldreis!

Het idee van een literaire wereldreis

Een literaire wereldreis maken is supersimpel. Verzamel een aantal boeken die je nog wilt lezen (eventueel aangevuld met die je al las), kijk waar deze zich afspelen en stippel je route uit…

Andersom kan natuurlijk ook! Waar zou jij naartoe gaan als je het voor het zeggen had? Maak een lijst met bestemmingen en zoek hier passende boeken bij. Wie weet ontdek je zo ook meteen een aantal pareltjes voor op je wil-ik-lezen-lijst.

Ik koos in ieder geval voor de eerste optie en stippelde een waanzinnige literaire wereldreis uit! Dit is mijn route en dit zijn de boeken die mij daar naartoe brengen:

Berlijn – Het magische verhaal van de Verteller

Ja, het kan niet anders dan dat ik op mijn reis Berlijn aandoe. Wat een stad! En hoewel ik Berlijn al tien keer heb bezocht en Het magische verhaal van de Verteller al minstens even vaak heb gelezen, blijven beide een must voor mij.

Moskou – Nachtwacht

Rusland. Tja, het is geen land dat hoog op mijn wishlist staat, maar dankzij Nachtwacht van S. Lukjanenko kom ik er toch. Deze thriller over een duizend jaar oude wapenstilstand tussen Goed en Kwaad die verbroken wordt door de komst van een kind, klinkt namelijk bere-interessant.

India – De Zwendelprins

Toegegeven: het land uit De Zwendelprins van Rima Orie is niet echt India, maar het is hier wel op gebaseerd. Ik wil zo graag weer eens naar India, dat ik een beetje smokkel… En India of geen India – dit boek is hoe dan ook een aanrader!

Hoi An – De visser van Hoi An

Natuurlijk mag Vietnam niet op mijn literaire wereldreis ontbreken. Hoi An stond ook echt op ons reisprogramma, dus het is een kleine troost dat ik nog wel een boek kan lezen dat zich hier afspeelt. De visser van Hoi An van Martyn van Beek is dan ook precies wat ik nodig heb.literaire wereldreis Japan | Het magische verhaal

Tokio – Warcross

Het is één van de meest bijzondere steden waar vriendin, kind (toen nog een baby) en ik ooit zijn geweest: Tokio. Dat gevoel weet Marie Lu in Warcross ook precies op te roepen, hoewel het er in dit verhaal over virtual reality nog heel wat vreemder aan toe gaat.

Australië – Jongen verslindt heelal

Wie wil er nou niet een keer naar Australië? Ik wel, dus ik pak Jongen verslindt heelal van Trent Dalton erbij. Deze staat op mijn wil-ik-lezen-lijst, maar ik weet nog niet zo goed wat ik van dit verhaal moet verwachten. En dat vind ik wel bij Australië passen.

New Orleans – Het heksenuur

New Orleans is volgens mij echt zo’n magische plaats. En vrij occult, als ik Het heksenuur van Anne Rice moet geloven. Dit boek over heksen en demonen laat mij ongetwijfeld met heel andere ogen naar deze bestemming kijken.

New York – FlowerPower

In deze stad ben ik nog nooit geweest, dus ik ben heel blij dat het boek FlowerPower van Tonny Groen mij naar New York brengt. Deze chicklit/feelgood kan ik vast heel prima lezen op een kleedje in Central Park (nadat ik een bezoekje heb gebracht aan Strawberry Fields, uiteraard).literaire wereldreis Devon | Het magische verh

Devon – Het winkeltje in Cockleberry Bay

We steken de grote plas over om aan te komen in één van mijn favo vakantielanden: Groot-Brittannië! Het winkeltje van Cockleberry Bay van Nicola May roept volgens mij die echte Engelse sfeer op en daar ben ik zo aan toe! Dat de hoofdpersoon een teckel heeft, levert bonuspunten op.

Barcelona – De gevangene van de hemel

We gaan nog even flaneren in een schitterende Spaanse stad en reizen door naar Barcelona met De gevangene van de hemel van Carlos Ruiz Zafón. Dit is het derde deel van een fenomenale magisch-realistische serie – echt van die verhalen waar ik van houd.

Isola di Ponza – Circe

En dan… komt mijn literaire wereldreis toch echt tot een eind. In het boek Circe doe ik Isola di Ponza aan; het Italiaanse eiland dat door historici is aangewezen als het mythische eiland Aeaea uit de Odyssee waar Odysseus op de tovenares Circe stuit. Een goede plek om een wereldreis vol boeken en verhalen af te sluiten!

Thuisblijven en avonturen beleven

Ik zou dolgraag ooit nog eens écht een wereldreis maken, maar dit is een bijzonder goed alternatief. Met boeken kun je immers de hele wereld over reizen. Zelfs nu we niet op pad kunnen, niet eens een weekendje kamperen in eigen land, kunnen we toch wegdromen over verre bestemmingen en avonturen beleven. Hoe geweldig is dat?!

Waar gaat jouw literaire wereldreis naartoe?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Maartje op 5 mei 2020 om 11:51

    Misschien ga ik zo dan toch eens op wereldreis! Jammer dat je reis niet door kon gaan, hopelijk komt hij er snel alsnog!

  2. Céline op 5 mei 2020 om 15:13

    Leuke wereldreis haha!

Laat een reactie achter





Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven