Spring naar content

Dit is mijn wil-ik-voorlezen-lijstje (en ik popel om ermee te beginnen!)

Dit is mijn wil-ik-voorlezen-lijstje | Het magische verhaalYes, we zijn nu echt begonnen! Vorige zomer deed ik namelijk al een poging, maar dat was nog net iets te hoog gegrepen. Alleen al het begin ging de achtjarige nog net iets boven zijn pet. Het klonk dan ook helemaal niet zo gezellig: een dood kind, journalisten als aasgieren voor het hek en een quasi-rouwende vader die alleen aan zijn politieke carrière dacht. Nee, dat werd hem toch niet… Tot een paar dagen geleden. Zoon wilde Nevermoor (Morrigan Crow en het Wondergenootschap) gaan lezen, waarna Bregje riep: “Als mama nou eens voorleest?!”

Nou, dat hoef je mij natuurlijk niet twee keer te vragen. Weinig is zo leuk als voorlezen, zeker nu ik kan beginnen met écht goede boeken. Ik bedoel, 365 olifantenverhaaltjes voor het slapen gaan is ook best een oké boek, maar of ik daar zelf nou wildenthousiast van word? Nah.

Dat in tegenstelling tot deze acht boeken die ik heel hoog op mijn wil-ik-voorlezen-lijstje heb staan!

Matilda – Roald Dahl

Ik moet echt die verhuisdoos zien te vinden waar dit boek in zit, want dit verhaal is geknipt voor zoonlief. Een tikkeltje gruwelijk (zoals we van Roald Dahl gewend zijn), gemene personages, humor, ‘superkrachten’ en een goed eind. Wat verwacht je nou nog meer van een goed voorleesboek?

Pages & Co – Matilda en de boekdwalers – Anna James

Meteen door naar een andere Matilda! Ook in dit verhaal spelen boeken een grote rol en dat is mooi, want ik laat mijn zoon graag zien hoe fantastisch boeken zijn. Dat hoofdpersoon Matilda door boeken kan dwalen en daarbij op steeds meer geheimen stuit, spreekt mij in ieder geval heel erg aan.

De Gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren

Dit is één van mijn lievelingsboeken en het verhaal van Kruimel en Jonatan Leeuwenhart neemt een heel bijzonder plekje in mijn hart in. Ik wil het dan ook dolgraag voorlezen, maar ik ben nog wel een beetje bang dat ik af en toe heel hard ga zitten huilen…

Winterhuis Hotel – Ben Guterson

Ik houd van boeken met magie, dus toen ik de achterflap van Winterhuis Hotel las, heb ik deze titel meteen op mijn wil-ik-voorlezen-lijstje geschreven. Dit verhaal vol puzzels en mysteries lijkt mij heerlijk om voor te lezen. Fijn met z’n allen op de bank de geheimen ontrafelen, super!

Mijn wil-ik-voorlezen-lijstje 2 | Het magische verhaalDe magische apotheek – Anna Ruhe

We houden onze speurneuzen nog even ingeschakeld voor een bezoek aan De magische apotheek. Ook in dit verhaal moeten er weer raadsels opgelost worden en dat tegen een achtergrond van een echte griezelvilla vol met flesjes vol luchtjes, brouwsels en… toverdrankjes.

Het raadsel van de zee – Jonne Kramer

Welk kind is er nou niet dol op avonturenverhalen? Laten we dan ook inschepen op het vervloekte schip uit dit boek om samen met hoofdpersoon Ravian het raadsel van de zee te ontrafelen. Dat het oké is om bang te zijn, maar dat je toch kunt doorzetten, vind ik de mooie boodschap van dit boek.

Morrigan Crow en de Wondersmid – Jessica Townsend

Natuurlijk staat deel twee van de Nevermoor-serie in dit wil-ik-voorlezen-lijstje. Zodra deel één uit is, willen we gewoon meteen door met het verhaal. We willen helemaal niet weg uit Nevermoor! Zelf vind ik deel twee nog net iets leuker dan het eerste, dus ik kijk er nu al naar uit om het voor te lezen.

Kasten vol boeken en een ontploft wil-ik-voorlezen-lijstje

Ik weet zeker dat er nog duizenden en duizenden fantastische boeken zijn die roepen om voorgelezen te worden. ik weet ook dat ik daar niet actief naar op zoek moet gaan, want dan ontploft mijn wil-ik-voorlezen-lijstje én dan moeten we een tweede hypotheek afsluiten. Vooral de nieuwere boeken zijn zo mooi vormgegeven, dat je ze echt in de kast wilt hebben staan.

Maar ik ga het toch vragen: welke boeken mogen eigenlijk niet op dit wil-ik-voorlezen-lijstje ontbreken en waarom? Ik ben benieuwd! (En ik ga alvast sparen…)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

  1. Miranda op 31 januari 2020 om 22:09

    Ik zou je ook de kerstmissaurus kunnen aanraden?!

    • Laura Alblas op 1 februari 2020 om 23:31

      Oja, daar heb ik ook zulke goede verhalen over gehoord. Die moet ik zeker onthouden 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven