Spring naar content

Nieuwe schrijfskills: reisverhalen schrijven

Reisverhalen schrijven | Het magische verhaalWeet je wat zo leuk is aan schrijven? Dat alles mogelijk is! Want je kunt niet alleen alles schrijven wat je wilt, maar ook over alles schrijven. Dus schrijf ik de ene dag fictie en werk ik de volgende dag aan een non-fictie publicatie. En wat dat laatste betreft, ben ik nu druk bezig nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Reisverhalen schrijven is het tegenwoordig helemaal voor mij!

Het allerleukste aan reisverhalen schrijven

Dat verklaart natuurlijk meteen waarom je de laatste tijd hier niet zo veel blogs zag verschijnen. Sorry, ik was te druk met reisverhalen schrijven. En dat niet alleen, want voor een goed verhaal moet je natuurlijk research doen. Dat geldt voor iedereen – of je nu fictie of non-fictie schrijft. Maar de research voor een reisverhaal is uiteraard wel het aller- aller- allerleukst! Je moet er immers voor op reis.

En dat is dan ook wat ik deed. Vriendin, zoon en ik fietsten 650 kilometer door Spanje. Met een tentje achterop. Over boulevards en door slaperige dorpjes, maar ook over geitenpaden en wegen die halverwege ophielden te bestaan. Met windkracht 6 tegen, in de regen of door de brandende zon. Slapen op campings die alleen maar uit grind bestaan, last-minute zoeken naar een hotel omdat alle campings dicht zijn en blij worden van idyllische kampeerplekjes.

Echt heel vervelend hoor, al die research om nieuwe schrijfvaardigheden te kunnen ontwikkelen. Je moet er wat voor over hebben om schrijver te zijn.

Ik schrijf, jij leest – hoop ik

Nu zijn er mensen die uitsluitend voor zichzelf schrijven. Zij laten hun verhalen liever niet aan anderen lezen en dat is natuurlijk helemaal prima. Maar ik ben zo niet. Ik hoef niet per se te kunnen leven van mijn verhalen (hoeft niet, mag wel), maar ik wil wel graag dat ze gelezen worden. Ik vind het leuk om ze te delen. En voor de reisverhalen die ik schrijf, geldt precies hetzelfde.

Ik hoop natuurlijk dat je je nu al een paar keer hebt afgevraagd waar je de verhalen over onze fietstocht kunt lezen. Dus tadaaaa…. Je vindt ze hier:

Fietsmagie.nl | EV8 – De Mediterranean Route

Ga jij een kijkje nemen? Dan typ ik ondertussen door aan een nieuw deel. O, en aan nieuwe blogs over boeken, lezen en schrijven, uiteraard, want ook daar heb ik nog heel veel over te vertellen. Om over alle verhalen die ik nog in mijn hoofd heb nog maar te zwijgen.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven