Spring naar content

Mijn blog kan niet zonder jou!

Mijn blog kan niet zonder jou | HMVVDVIk ben dol op bloggen. Dat is misschien een open deur, want deze website staat inmiddels vol met artikelen over lezen, schrijven, boeken en The Beatles. Dat zou wel anders zijn als bloggen niet zo hoog op mijn vind-ik-leuk-lijstje stond. En weet je wat nou het allerleukst is? Als er gereageerd wordt op mijn blogs!

Het is superleuk als mensen reageren op je blog. Want ja, dat doe je het toch een beetje voor. Als ik geen interactie had gewild, was ik wel een dagboek bij gaan houden. Maar toch voelt het soms wel een beetje als een dagboek. Er wordt namelijk helemaal niet zo veel gereageerd… En ik ben niet de enige die dit opvalt.

Het is een trend, maar wel een vervelende

Een paar dagen terug las ik dit blog van Roxanne waarin zij precies dezelfde conclusie trekt: er wordt (bijna) niet meer gereageerd op blogs. En dat is zo zonde! Niet alleen voor mij als blogger (leuk, de bevestiging dat mensen mijn verhalen lezen), maar ook voor mij als lezer die graag nieuwe blogs ontdekt. Als blogger heb je namelijk vaak de mogelijkheid om je eigen blog te delen als je reageert en op die manier heb ik al heel wat leuke artikelen kunnen lezen. Want reken maar dat ik een kijkje neem als jij een blog hebt!

Het goede voorbeeld geven

Het is je misschien al duidelijk: dit is een pleidooi om weer meer te gaan reageren op elkaars blogs. Tegelijkertijd moet ik toegeven dat ook ik niet altijd een lichtend voorbeeld ben. Ja, ook ik lees regelmatig andere blogs zonder een reactie achter te laten. Soms omdat ik op dat moment echt even geen tijd heb (denken ‘dat doe ik straks wel’ is een veelgemaakte vergissing), maar minstens zo vaak ben ik bang dat mijn reactie niets toevoegt. Dat niemand op mijn mening/idee/instemming zit te wachten. Dus dan schrijf ik maar niets…

Mijn voornemen is om dit te veranderen. Lees ik een blog, dan laat ik ook even een reactie achter. Al is het maar om te zeggen dat ik het een leuk verhaal vond. Doe je mee? Gaan we met z’n allen weer een bruisende blog community opbouwen!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

12 reacties

 1. Roxanne op 25 januari 2020 om 08:35

  Super dat je ook mee doet 🙂 Het heeft bij mij inmiddels wel wat meer reacties opgeleverd, ook op andere blogs, en dat is wel een stuk leuker. Ik hoop dat andere mensen met ons mee doen.

  • Laura Alblas op 27 januari 2020 om 10:19

   Nog voordat ik dit blog online had gezet, zag ik al verandering. Ongetwijfeld door jouw blog. Superleuk dus! Ik hoop dat dit zo blijft inderdaad 🙂

 2. Janneke op 25 januari 2020 om 09:43

  Hmmmm via Roxanne op jouw blog gekomen. Je hebt gelijk. Heb zelfs de blog van Roxanne nog niet gelezen. Vaak denk ik veel, maar reageer niet. Jullie hebben gelijk!

  • Laura Alblas op 27 januari 2020 om 10:20

   Wat leuk dat je hier terecht bent gekomen! Én superleuk dat je meteen een reactie achterlaat. Het is fijn om te zien dat blogs op deze manier veel meer gaan leven, dankjewel!

 3. Amber/ Books & Biscuits op 27 januari 2020 om 13:03

  Ik probeer zelf altijd te reageren. Zeker omdat ik het zelf inderdaad zo leuk vind wanneer ik reacties lees op een van mijn blogs. Door te reageren heb ik echt al zo veel vriendinnen weten maken in de blogwereld en daar wil ik alleen maar meer van. Ik blijf dus zeker reageren.
  Ps. Heb jou blog ontdekt door je reactie op mijn artikel, dus bedankt daarvoor <3

  • Laura Alblas op 2 februari 2020 om 15:05

   Yay, superleuk! En inderdaad: reageren op blogs is echt zo waardevol. Ik snap niet dat ik daar zo lang terughoudend mee was.

   (Trouwens, je reactie was in de spam beland en ik zag dat nu pas. Dus dat het er nu pas opstaat, komt niet doordat ik je reactie niet leuk vond ofzo – zeker niet!)

 4. Maria Staal op 29 januari 2020 om 14:07

  Ik zie helaas al jaren dit probleem op mijn eigen blog. Heb 177 blogposts geschreven en 41 reacties. En de helft is daarvan van mijzelf, aangezien ik altijd zorg dat ik reageer op een reactie. Dus dat zijn maar 20 reacties in totaal. Demotiverend is het zeker. Ik denk vaak ‘voor wie doe ik dit eigenlijk?’.

  • Laura Alblas op 29 januari 2020 om 15:07

   Precies dat dus!

   Gelukkig merk ik nu al wel wat verandering, nu hier door verschillende bloggers over geschreven wordt. Ik probeer heel hard het goede voorbeeld te geven en ben niet meer zo bang dat een blogger niet op mijn reactie zit te wachten. Dat dacht ik eerst soms wel, namelijk. Maar hej, het tegendeel blijkt waar!

   Als meer bloggers laten weten dat zij reacties echt heel leuk vinden en zelf ook actief op andere blogs reageren, zie ik het helemaal goedkomen 🙂

 5. Lony op 29 januari 2020 om 15:02

  Ik heb het in ieder geval gelezen!
  Niet altijd tijd voor een reactie🤔

  • Laura Alblas op 29 januari 2020 om 15:09

   Super, het begin is er! 😁

   (Dat geen tijd herken ik hoor, blogs lezen en erop reageren kan nou ook weer niet een dagtaak worden. )

 6. Wendy op 14 februari 2020 om 14:11

  Hallo Laura,

  ik heb je blog pas net ontdekt , als blogger weet ik precies wat je bedoelt. Als je geen boeken weggeeft, reageert er bijna niemand.
  Jammer, want je doet er altijd moeite voor. Maar dat is helaas zo. Ik reageer zelf wel op blogs die ik lees, lijkt me niet meer dan normaal.

  Ik ben overigens erg benieuwd naar je boek, ik zet hem op mijn lijstje .

  • Laura Alblas op 14 februari 2020 om 14:28

   Hej Wendy,

   Bedankt voor je bericht! Wat superleuk dat je mijn blog hebt gevonden – ook omdat ik nu meteen weet dat jouw blog bestaat (als ik tijd heb ga ik daar wat artikelen lezen, volgens mij staan er leuke dingen op).

   Gek trouwens dat mensen alleen lijken te reageren als er wat te halen valt (om het maar zo te noemen). Ook als je geen boek kunt winnen, is het achterlaten van een bericht zo waardevol. Gelukkig lijken meer bloggers zich dat nu weer te herinneren – ik merk in ieder geval wel een verschil met eerst. Hopelijk hebben ook andere lezers snel door hoe leuk het is om een bericht achter te laten 🙂

   Enne, wat fantastisch dat je mijn boek op je wil-ik-lezen-lijst hebt gezet! Mocht je ‘m inderdaad gelezen hebben, dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar wat je ervan vindt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven