Spring naar content

Hoe ik tijdens een reisje Berlijn fantastische boekpromotie maakte

Fantastische boekpromotie 6 | HMVVDV

Kudo’s voor Bregje die steeds het boek voor mij omhoog moest houden.

Iedere schrijver heeft een haat-liefdeverhouding met boekpromotie. Natuurlijk wil je als schrijver dat iedereen je boek leest en je wilt van de daken schreeuwen hoe geweldig het is. Maar willen is iets anders dan het ook doen – over je boek vertellen is al eng. Je bent niet voor niets schrijver geworden: zo kun je je tenminste verstoppen in de werelden in je hoofd. Boekpromotie is een vreselijk eng woord.

Maar boekpromotie kan ook vreselijk leuk zijn. Als je het maar op de juiste manier aanpakt, zo ontdekte ik. Want ik maakte tijdens een reisje Berlijn fantastische boekpromotie ♥

Dwalen door je eigen boek

Berlijn is een fantastische stad. Het is dan ook geen toeval dat Het magische verhaal van de Verteller zich hier (grotendeels) afspeelt. Genoemde plaatsen zijn echt te bezoeken – hoewel Lykia niet meer bestaat. (Nog steeds in een dip daardoor, waar moet ik nou die fenomenale Flying Kangaroo bestellen?) Ook zijn sommige plekken misschien een beetje veranderd door de jaren heen (ik kijk naar jou, station Ostkreuz), maar als ik naar Berlijn ga, kan ik gewoon door mijn eigen boek wandelen.

Hoe fantastisch is dat?!

Ik kan je vertellen: dat is geweldig. Dus toen de drukproef van Het magische verhaal van de Verteller binnen was en Bregje en ik plannen maakten voor de herfstvakantie, viel ineens het kwartje: we moeten naar Berlijn! Foto’s maken van het boek op alle locaties uit het boek! Jaaaaaa!

En zo geschiedde.

Foto’s, fragmenten en fantastische boekpromotie

Inmiddels heb je de foto’s misschien al op Twitter, Instagram en Facebook voorbij zien komen. Met de grootst mogelijke zelfbeheersing heb ik geprobeerd om ze niet allemaal tegelijk online te gooien, want ik wil natuurlijk niet iedereen platspammen met mijn kiekjes. (Of nou ja, eigenlijk wil ik dat wel, maar dat wordt meestal niet gewaardeerd.) Heb jij er al een paar voorbij zien komen op mijn social media-kanalen?

Bij iedere foto heb ik een bijbehorend fragment uit het boek geplaatst, zodat het plaatje ineens een stuk meer tot de verbeelding spreekt. Ik vind het zo supergaaf geworden! Dus deze foto’s deel ik hier uiteraard ook:

Als dat geen fantastische boekpromotie is, weet ik het ook niet meer… (Ik ben er in ieder geval weg van. En jij?)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven