Spring naar content

5 fantastische valentijnscadeaus voor boekenwurmen

5 fantastische valentijnscadeaus voor boekenwurmen | HMVVDVHeb jij een crush op een boekenwurm? Dan wil je met Valentijnsdag vast een beetje origineel uit de hoek komen. Want als je lief van lezen houdt, ligt een boek als valentijnscadeau natuurlijk voor de hand. Daar is hij of zij ongetwijfeld dolgelukkig mee, maar zeg eens eerlijk: het is toch veel leuker om iets totaal onverwachts te geven? Iets wat uiteraard wél met lezen te maken heeft… En daarom zijn dit 5 andere valentijncadeaus voor boekenwurmen!

(Dat boek bewaar je maar voor een andere keer.)

1. Bookish goodies

Lezen is leuk. En dingen die daarmee te maken hebben, zijn ook leuk! Van een set kekke boekenleggers en kussenslopen met populaire boekquotes tot speciale handgemaakte kaarsen die bij een bepaald boek, een serie of een personage uit een boek passen. Dat wordt dus matchen met het lievelingsboek van je Valentijn.

2. Een boek(quote) als sieraad

Een boek op zich is al een sieraad, dus waarom zou je dat idee niet wat verder doorvoeren? Bovendien hoort een bezoekje aan de juwelier misschien toch wel een klein beetje bij Valentijnsdag… Pak daarom eens uit met een bedelarmbandje met allerlei bookish bedeltjes eraan. En wil je een variant op het bekende hangertje met je naam erop, dan kun je ook de favoriete bookquote van je lover laten graveren. Strikje erom en je hebt een Valentijnwaardig cadeautje.

3. Een eigen privé bibliotheek

Ik bedoel niet dat je nu een (tweede) hypotheek moet afsluiten om een bibliotheek te kunnen kopen. Nee, ik zat meer te denken aan een knus leeshoekje in huis. Mooie boekenkast (uiteraard vol met de favo boeken), een comfortabele stoel ernaast en een fijne leeslamp erbij voor urenlang leesplezier… Daar scoor je punten mee bij een boekenwurm!

4. Een boekenbedevaart

Maak het zo gek als jij (of je bankrekening) wilt! Neem je booklover mee naar die bijzondere boekenwinkel die nog op de wishlist staat. Of doe eens wild en ga er samen een weekendje tussenuit. Naar het Bath van Jane Austen, het Barcelona van Carlos Ruiz Zafon of het New York van J.D. Salinger, bijvoorbeeld. Wat het ook wordt, een boekenreisje is bij iedere lezer een groot succes.

5. Schrijf zelf een verhaal

We weten het allemaal: boekenwurmen zijn dol op lezen. Dit is dan misschien ook wel het allerbeste idee van valentijnscadeaus voor boekenwurmen… je schrijft speciaal voor jouw eigen boekenwurm een verhaal! Dat is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Je laat gewoon je fantasie de vrije loop en met je lief in gedachten, heb je voor je het weet het ultieme valentijnscadeau in handen!

Maar Valentijnsdag of niet, het blijft altijd leuk om je lievelingslezer te verrassen met iets bijzonders. Deze valentijnscadeaus voor boekenwurmen zijn dan ook prima om op die andere 364 dagen van het jaar te geven. Geloof me, er is geen enkele booklover die dat vervelend vindt.

 

Wat is het mooiste bookish cadeau dat jij ooit kreeg?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

1 reactie

  1. Vincent Alblas op 6 juni 2019 om 22:48

    “Wat is het mooiste bookish cadeau dat jij ooit kreeg?”

    De verzamelde werken van Herman De Coninck! Gekregen van mijn lieve Alicja. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven