Spring naar content

Ik ga ontspullen en al mijn boeken wegdoen…

Ik ga ontspullen en al mijn boeken wegdoen | HMVVDVEindelijk, wij zijn verhuisd! Ons oude huis is opgeleverd, al onze spullen zijn het nieuwe huis in gekruid en wij bivakkeren nu zonder keuken tussen de verhuisdozen. (Ik kan inmiddels een boek schrijven over verbouwen, verhuizen en hoe je dat vooral niet moet doen.)

Ondanks dat het dus een soort kamperen in eigen huis is, ben ik er dolgelukkig. Wat niet alleen aan ons fantastische (zelfs in half afgewerkte staat) huis ligt, maar ook doordat bijna alles nog in verhuisdozen zit. Ik ben bijna alles kwijt, ik kan nergens bij en ik vind het heerlijk!

Wat een berg zooi!

Verklaar mij nu niet meteen voor gek. Ik heb hier namelijk hard over nagedacht en ben tot de volgende conclusie gekomen: ik word zo blij van al die weggestopte spullen, omdat ik nu merk dat ik al die meuk eigenlijk helemaal niet nodig heb.

Ik heb ontdekt, dat ik wil ontspullen! En ik wil zelfs al mijn boeken wegdoen! Want:

Die zestig schaaltjes in de kast? Die gebruik ik inderdaad niet.
Dat complete, tweede servies? Dat staat inderdaad te verstoffen in de kast.
Die vijf dozen vol kleding? Allemaal dingen die ik nooit draag.
Die verzameling bierglazen? Eigenlijk gewoon voor de sier (en de heb).
Die bibliotheek aan boeken die ik ooit las? Ik ga ze niet nog een keer lezen…

Living in the material world

Als ik heel eerlijk ben, zou ik het liefst alle dozen die nu ons huis vullen naar de kringloop brengen. Het enige wat dan overblijft, is een paar keukenkastjes met servies, pannen en ander kookgerei, een stapeltje kleding, de kampeerspullen, een aantal favoriete boeken (of die ik nog wil lezen), mijn Beatlesverzameling en natuurlijk alle schriften met verhalen die ik ooit schreef.

Maar verder? Hup weg ermee!

(Bregje en Merijn mogen uiteraard ook een selectie maken van wat ze willen houden. Zo harteloos ben ik nou ook weer niet.)

Boeken wegdoen, mijn nieuwe hobby?

Natuurlijk neem ik geen halve maatregelen. Als ik het heb over ontspullen en over het uitruimen van alle kasten (of verhuisdozen in dit geval), heb ik het ook over boeken wegdoen.

En ja, dat is best wel schokkend voor iemand die schrijver, boekenwurm én ex-biebmiep is!

Maar als het op ontspullen aankomt, moet ik wel eerlijk en kritisch zijn. Het blijft gewoon een feit dat wij heel veel boeken in huis hebben die ooit gelezen zijn, maar die verder gewoon stof staan te vangen in de kast. En dat is toch eigenlijk heel erg sneu voor die boeken?! Boeken moeten immers gelezen worden!

Er zit daarom niets anders op dat ik van boeken wegdoen mijn nieuwe hobby maak… Nu nog even moed verzamelen om dat ook daadwerkelijk te doen. Ik begin eerst wel met het wegdoen van al die andere spullen om te oefenen…

Doe jij wel eens boeken weg?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

7 reacties

 1. Bren medusa op 7 februari 2019 om 14:50

  Ik doe zeker wel eens boeken weg, of ik geef ze weg , ruilen en soms zet ik er wat te koop. Maar bij lange na niet alles. Ik wordt juist heel bij van m’n boekenkasten met boeken, ik hou er echt van. Boeken waarvan ik zeker weet die lees ik niet nog een keer gaan wel weg, daar kan ik vaak nog wel anderen mee blij maken 🙂 . Jij succes in ieder geval met het ontspullen en heel veel geluk u jullie nieuwe huis!

  • Laura Alblas op 8 februari 2019 om 12:03

   Voordat we alles inpakten voor de verhuizing hebben wij ook wel geprobeerd om wat boeken weg te doen. Dat is gedeeltelijk gelukt, maar er was geen tijd om alles goed uit te zoeken. Daar ga ik binnenkort maar mee verder.

   Ik moet trouwens zeggen dat ik ook gewoon heel blij word van volle boekenkasten hoor. Zou echt niet in een huis kunnen leven zonder boeken, dus ik kan iedereen gerust stellen wat dat betreft: onze boeken gaan echt niet allemaal weg! (Haha, mijn vriendin kreeg een halve hartverzakking toen ze deze blog las 😉 )

   En dankjewel!

 2. Bregje op 8 februari 2019 om 00:02

  Ik ga snel alle boeken verstoppen 😮

  • Laura Alblas op 8 februari 2019 om 12:05

   Ahhh, geen zorgen hoor! Bijna alle boeken mogen eigenlijk wel blijven

   *knuffel*

 3. Thea op 10 februari 2019 om 17:20

  We hebben op mijn werk een rij boeken staan. Ik laat daar regelmatig boeken achter en collega’s nemen ze dan weer mee in ruil voor andere boeken. Zo blijven ze toch nog een beetje in de buurt.

  • Laura Alblas op 11 februari 2019 om 10:35

   Dat is ook een leuk idee zeg! Mocht ik ooit nog voor een baas gaan werken (ben nu zzp’er en werk vanuit huis), dan is dit wel iets wat ik zou willen introduceren 😀

   (Maar áls ik ooit nog ergens in loondienst ga werken, zou dat waarschijnlijk in een bibliotheek zijn, dus iets zegt me dat dit dan weer niet zo praktisch is…)

 4. Floor op 22 februari 2019 om 19:47

  Ik hou zelf alleen de boeken die ik 4 of 5 sterren heb gegeven. Op die manier hou ik de toppers én blijft mijn kast in beweging

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven