Spring naar content

Mijn bookish voornemens voor 2019

Mijn bookish voornemens voor 2019 | HMVVDVHet is zoals John Lennon in een ver verleden al zong: “Another year over and a new one just begun”. En dat betekent, dat het weer tijd is voor de goede voornemens voor 2019!

Wacht! Heb ik nou alweer goede voornemens gemaakt? Ik, die vindt dat je gewoon iets moet doen wanneer je dat wilt en niet moet gaan zitten wachten op de start van een nieuw jaar? Jemig, wat burgerlijk! Wat cliché!

Maar… ik maakte niet zomaar goede voornemens. Neehee, voor het nieuwe jaar maakte ik bookish voornemens. Een voornemen is immers pas écht goed wanneer het over boeken (en/of het schrijven ervan) gaat. Daarom zijn dit mijn bookish voornemens voor 2019:

1. Het magische verhaal van de Verteller heruitgeven als selfpubber

Natuurlijk staat dit bovenaan mijn lijstje met bookish voornemens! Het magische verhaal van de Verteller is inmiddels niet meer te koop en daar moet hoognodig verandering in gebracht worden.

Er staan nog altijd foutjes in het boek en ik ben niet helemaal tevreden met sommige passages, dus je snapt dat ik ook nog even met de rode pen aan de slag ga. Daarnaast krijgt het boek ook een andere cover (en die gaat echt supermooi worden).

Dat zijn allemaal leuke dingen om te doen, maar organisatorisch komt er nog heel wat bij kijken hoor, bij dat uitgeven in eigen beheer. En dat alles moet binnen een paar maanden geregeld worden, want dit voorjaar wil ik Het magische verhaal van de Verteller weer officieel uit kunnen geven.

2. Een mini privébibliotheek inrichten (of meerdere)

Een nieuw huis vraagt om een doordacht boekenplan. Nou, laat dat maar aan ons over! Want hoewel ons huis momenteel niet eens een vloer heeft, zijn wij al druk plannen aan het maken. Ons nieuwste idee is om in de keuken onder het overhangende blad van het spoeleiland een boekenkast te maken waarin de kookboeken kunnen. Dan hebben we onze eigen kookboekenbibliotheek – jeeej!

Klein detail: we hebben ook nog geen keuken…

3. Meedoen aan schrijfwedstrijden

Het lijkt me zo leuk om mee te doen aan schrijfwedstrijden. Niet eens zozeer om te winnen (hoewel dat natuurlijk een enorm goede ego-boost is!), maar ook om te schrijven over onderwerpen waar je zelf niet zo snel aan denkt. Om binnen een aantal woorden te moeten blijven. En om dan te lezen hoe jouw verhaal beoordeeld wordt…

Ik zie vaak heel leuke schrijfwedstrijden voorbij komen, maar ja, dan heb ik weer geen tijd om mee te doen. Ik hoop dan ook dat het dit jaar nu echt eens gaat lukken. (En dat de jury vervolgens geen gehakt van mij maakt.)

4. Meer boeken kopen lezen

Dit is natuurlijk altijd een nobel streven. Op zich heel makkelijk ook – er zijn immers zo veel mooie, leuke, interessante, gave en geweldige boeken die ik graag nog wil lezen. Een bookish voornemen als dit moet makkelijk te halen zijn!

Eh ja, dat klopt. Maar tegelijkertijd is het ook heel lastig, want ja (daar gaan we weer): DRUK! Druk met van alles en nog wat en daardoor vergeet ik weleens lekker te relaxen met een boek. Nu heb ik vorig jaar mijn Reading Challenge gehaald (woehoe), dus dit jaar heb ik mijn doel iets hoger gezet en ben ik weer van plan ‘m te halen.

Heb ik ook meteen een goede reden om toch nog wat meer boeken te kopen.

5. Korte verhalen publiceren

O god, dit is zo eng! Ik vind het fantastisch om korte verhalen te schrijven en ik zou ze het liefst (op deze site) publiceren. Maar ik durf niet zo goed!

Ik weet ook wel dat dat een beetje onzin is. Ik durf per slot van rekening ook een compleet boek uit te geven, dus een paar korte verhalen delen is echt niet zo’n grote stap. Toch voelt het heel persoonlijk en ben ik bang dat mijn korte verhalen verkeerd begrepen worden. Dat niemand het wat vindt. Daar moet ik mij dus nog even overheen zetten. Wie weet gaat dat in 2019 lukken!

6. Weer lid worden van de bibliotheek

Ik durf het biiijjjna niet te zeggen, maar ik ben al een aantal jaar geen lid meer van de bibliotheek. En dat terwijl ik nota bene een gediplomeerd biebmiep ben! Daarom heb ik mij voorgenomen dat ik – wanneer we verhuisd zijn en de grootste verbouwperikelen voorbij zijn – snel weer een bibliotheekabonnement neem.

Ik kijk nu al uit naar die haast onuitputtelijke schat aan boeken waar ik straks uit kan kiezen! Daarmee moet het vast ook lukken om aan mijn bookish voornemen nummer vijf te voldoen. Wie weet lees ik dit jaar ineens wel honderd boeken.

7. Boek II voltooien

Even tussen jou en mij? Ik ben een bijzonder trage schrijver. Het schrijven van Het magische verhaal van de Verteller heeft mij jaren gekost en ook Boek II heeft een trage start. Het is al bijna tien jaar geleden dat ik daar het eerste idee voor kreeg en hoewel ik er in de afgelopen jaren druk aan heb geschreven, is het nog lang niet af. Het wordt dus hoog tijd om Boek II te voltooien.

Er is alleen wel één klein probleempje: de schriften waarin in Boek II schrijf zitten ergens in een verhuisdoos. En ik heb geen idee welke…

8. Een grote boekopruiming houden

Oké, dit is even iets engs. Wie gaat er nou vrijwillig boeken wegdoen? Nou, ik kan je zeggen dat dat hier echt geen kwaad kan. We hebben zo veel boeken die niet (meer) gelezen worden. Romans, maar vooral ook heel veel informatieve boeken. Lonely Planets uit het jaar 0, wandelgidsen met routes die niet meer bestaan en suffe kookboeken die we niet meer gebruiken. Weg ermee! Hebben we meteen plek voor nieuwe boeken (ha!).

(Het was alleen handiger geweest als we die grote boekopruiming hadden gehouden voordat we gingen verhuizen. Ik ben bang dat er nu wel een x-aantal volle dozen voor niets verplaatst gaan worden.)

 

>>> Heb jij ook bookish voornemens voor 2019 gemaakt?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

1 reactie

  1. Vincent Alblas op 6 juni 2019 om 22:53

    “Heb jij ook bookish voornemens voor 2019 gemaakt?”

    Ja, gewoon fijn veel blijven lezen. 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven