Spring naar content

Deze 4 boeken zou ik nog dit jaar willen lezen

Deze 4 boeken zou ik nog dit jaar willen lezen | HMVVDVKennen we niet allemaal dat gevoel? Dat gevoel dat je per sé nog dat ene boek wilt lezen, voordat je op vakantie gaat, bijvoorbeeld. Of juist voordat je vakantie voorbij is. Of voordat er een nieuw jaar begint!

Nou, ik ken dat gevoel in ieder geval. En er is niet één boek dat ik nog dit jaar zou willen lezen – neehee, het zijn er vier!

Ik kan niet wachten tot ik in deze vier boeken kan beginnen:

Zilvergaren

Begin dit jaar las ik Ontworteld van Naomi Novik en ik moet zeggen: dat boek blies mij van mijn sokken. Zodra het uit was, stortte mijn wereld in ging ik dan ook meteen op zoek naar andere boeken van haar. Je snapt dat ik door het dolle heen was, toen ik las dat er nóg zo’n prachtig, betoverend en sprookjesachtig boek op stapel stond: Zilvergaren.

Wel heb ik even geduld moeten hebben, want het kwam pas in het najaar uit. Maar inmiddels staat Zilvergaren te shinen in mijn kast. En ik wil het o zo graag lezen! Zal ik er snel nog even mee in een hoekje kruipen?

NIETS

Ik heb er al veel grapjes over gemaakt – hoe kan het ook anders met zo’n titel – maar ik wil heel graag NIETS lezen. NIETS is het verhaal van een zoektocht naar innerlijke rust in tijden van alles, maar tegelijkertijd ook het verhaal van auteur Maaike Helmer zelf. En hoewel ik haar af en toe zelf spreek, leg je tijdens het drinken van een glas wijn toch meestal niet je hele levensverhaal op tafel. Ben daarom extra benieuwd (hoewel ik mij meteen ook een beetje een stalker voel…).

NIETS staat nu klaar op mijn e-reader. Zal ik ‘m in mijn tas proppen, zodat ik stiekem kan lezen tussen het verbouwen in ons nieuwe huis door?

Noorse Goden

Natuurlijk houd ik van de Noorse mythologie! Niet voor niets maakte ik van Brin in Het magische verhaal van de Verteller een god uit de Edda. Een beetje dichterlijke vrijheid mag immers gewoon bij het schrijven van een verhaal. Dus vandaar dat ik ook niet kan wachten om in het boek Noorse Goden van Neil Gaiman te duiken.

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en dat is toch al weer enkele maanden geleden. Dat ik me zo lang heb kunnen beheersen! Zal ik hem op mijn nachtkastje leggen? Volgens mij is dit perfecte lectuur om mee in slaap te vallen.

Lily and Dunkin

Met dit boek kwam Bregje aanzetten. Sterker nog, ik mag eigenlijk geen ander boek lezen, voordat ik deze uit heb! Hier ben ik dan ook al in begonnen, want natuurlijk wil ik dolgraag zelf lezen waarom zij helemaal weg was van dit verhaal. Het schijnt een heel mooi einde te hebben én ik leef nu al mee met de hoofdpersonen. Snel doorlezen dus!

Ondanks dat het boek niet vertaald is, leest het lekker weg. Zal ik vanavond eens geen zoetsappige Netflix-kerstfilm opzetten, maar gewoon Lily and Dunkin van Donna Gephart uitlezen?

Dat wordt even doorlezen…

Deze vier boeken wil ik dolgraag dit jaar nog lezen. Dat zal dus nog best een uitdaging zijn, want als ik deze dag meetel, heb ik nog precies vier dagen voor vier boeken. Jawel, een boek per dag dus. Zou dat gaan lukken…?

*Sluit zich op met dekentjes, chocolade en liters thee en koffie*

>>> Welk boek (of boeken) zou jij het liefst dit jaar nog uitlezen? (En gaat dat lukken?!)


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven