Spring naar content

Blue Monday? No way!

blue monday tips geluk | hmvvdvBen je vandaag niet vooruit te branden? Lijkt het maar niet te stoppen met regenen? (O wacht, dat is ook gewoon echt zo.) Sta je alwéér in de verkeerde rij voor de kassa? Geen zorgen, het ligt niet aan jou. Het is namelijk Blue Monday: die ene maandag die de meest deprimerende dag van het hele jaar zou moeten zijn. Want:

 1. Het is inmiddels duidelijk dat je goede voornemens mislukt zijn
 2. Het duurt nog weken voordat het weer vakantie is
 3. Je geld is op, maar het salaris komt pas aan het eind van de maand
 4. Na alle drukke feestdagen lijkt het nu wel heel grijs, koud en ongezellig buiten

Om maar wat dingen te noemen.

Wég met die dip!

Of Blue Monday echt bestaat, laat ik in het midden. Ik vind het een veel beter idee om een lijst te maken met tips waar je gegarandeerd vrolijk van wordt. Kieper die blauwemaandagblues overboord, want dit zijn mijn 5 persoonlijke instant happiness tips:

 1. Ga naar buiten! Ook al komt de regen met bakken uit de lucht, het is – letterlijk – heel verfrissend om naar buiten te gaan. Uitwaaien in de polder of door een druipnat bos struinen – het is niet alleen heel gezond, maar het voelt ook heerlijk rebels. Wie is er nou zo gek om met dit weer naar buiten te gaan? Dat idee zorgt meteen voor acute vrolijkheid.
 2. Maak een fotoboek van je vakantie. Zelf word ik van weinig zo gelukkig als van op reis gaan en wij komen altijd thuis met duizenden vakantiefoto’s. Die Blue Monday is een perfecte dag om al die foto’s nog eens door te kijken en er meteen een waanzinnig fotoboek van te maken.
 3. Over op reis gaan gesproken: waarom zou je niet meteen een reisje boeken? Ik moet toegeven dat het wel in je budget moet passen (en was één van de kenmerken van Blue Monday nou niet net dat het geld op is?), maar als het kan, is het wel één van de meest effectieve manieren om blij te worden. Dus ik ga zo eens verder met wat uitzoekwerk voor onze vakantie naar Tenerife binnenkort!
 4. Kijk de film Help! van The Beatles. Ja, natuurlijk mogen The Beatles niet in dit lijstje ontbreken. In wat voor schijthumeur ik mij ook bevind, ik ben alle ellende meteen vergeten wanneer je Help! voor mij opzet. De meest idiote film ooit (en daarna kun je ook nog A Hard Day’s Night en Magical Mystery Tour erachteraan kijken)
 5. En dan last but not least, de ultieme vergeet-alle-onzin-om-je-heen-en-kom-uit-je-dip-tip… Pak een boek, kruip onder een dekentje en LEES! Moet ik nog meer zeggen? Een goed boek, daar word je pas echt gelukkig van!

Heb jij ook van die dingen waar je meteen gelukkig van wordt? Laat het me weten – ik ben groot fan van gelukkig zijn…


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

2 reacties

 1. Anneke op 16 januari 2018 om 14:25

  Leuk stuk! Blue monday is natuurlijk een beetje een mythe, dus het is juist goed om aan fijne dingen te denken! Zelf vind ik het altijd fijn om met koud weer met een lekkere warme chocolademelk en een boek/serie op de bank te kruipen.

  • Laura Alblas op 17 januari 2018 om 20:55

   Dank je wel!
   En nu heb ik inderdaad wel heel veel zin in warme chocolademelk mét slagroom. En dan lekker lezen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven