Spring naar content

De Flying Kangaroo – dé cocktail uit HMVVDV

flying kangaroo cocktail hmvvdvMijn eerste bezoek aan Berlijn was in 2006. Bregje en ik gingen op bezoek bij mijn broertje die daar stage liep. Het eerste wat we gingen doen? Cocktails drinken bij Lykia in Friedrichshain! Geen wonder dat Lykia enkele jaren later terugkwam in Het magische verhaal van de Verteller, met in de hoofdrol die ene fantastische cocktail: de Flying Kangaroo.

(Ze hadden er overigens wel honderd verschillende cocktails ofzo, maar de Flying Kangaroo was toch wel het ultieme drankje! Het is zooo jammer dat Lykia inmiddels niet meer bestaat, ik ben er nog altijd een beetje verdrietig om.)

Omdat in mijn boek een glansrol voor de Flying Kangaroo is weggelegd én het bijna weekend is, deel ik hierbij het recept van deze fantastische, overheerlijke ende geniale cocktail:

Flying Kangaroo

30 ml witte rum
30 ml wodka
10 ml Galliano
25 ml jus d’orange
45 ml ananassap
25 ml kokosroom
10 ml slagroom

Vul een cocktailshaker met ijsklontjes, voeg alle ingrediënten toe en schud als een malle. Doe nog wat extra gecrushed ijs in een hoog glas en giet de cocktail erin. En tadaaa: daar is je eigen Flying Kangaroo!

(Gos, ik heb er nu al zin in!)

“Welke is het lekkerst?” vroeg ze dan ook maar.
“Ik zou een Flying Kangaroo nemen,” raadde Eli haar aan.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven