Spring naar content

Mijn Pride Month boeken-die-ik-wil-lezen-lijst

Mijn Pride Month boeken die-ik-wil-lezen-lijst | Het magische verhaalTradities zijn er om in ere te houden, dus ook dit jaar duiken vriendin Bregje en ik tijdens Pride Month de boekenwinkel in voor een verse lading regenboogboeken. Maar wat ik deze keer wel anders doe, is mijn voorbereiding! Want waar ik de vorige jaren geen idee had wat ik eigenlijk wilde gaan vinden in de boekenwinkel, heb ik nu eerst eens wat titels op een rijtje gezet die mij helemaal te gek lijken. Eens kijken of ik over een maand inderdaad alles van mijn wishlist in huis heb liggen!

En zoek jij nou ook nog wat inspiratie? Dan deel ik mijn Pride Month boeken-die-ik-wil-lezen-lijst natuurlijk graag met je:

All Out: The No-Longer-Secret Stories of Queer Teens throughout the Ages & Out Now: Queer We Go Again!

Twee verhalenbundels samengesteld door Saundra Michell. In beide bundels staan 17 queer verhalen en ze klinken echt fantastisch!

In het eerste deel lees je bijvoorbeeld een queer hertelling van Roodkapje, maar ook een verhaal over 2 meiden die elkaar vinden na de dood van Kurt Cobain. Of wat dacht je van een verboden liefde in een 16de eeuws Spaans klooster of een aseksueel meisje dat haar identiteit ontdekt in de roller disco scene van de jaren ’70?

Bundel 2 gaat verder met onder andere een queer vampierverhaal, de liefde tussen een ware romanticus en een cynische social media influencer en de roep van een selkie en de zee. Gevarieerd much, nietwaar?!

Bang Bang Bodhisattva

Sommige verhalen klinken gewoon bijzonder intrigerend en dat zijn meteen de juiste woorden om Bang Bang Bodhisattva van Aubrey Wood te omschrijven.

In cyberpunk 2032 probeert trans meisje en inhuur-hacker Kiera het hoofd boven water te houden, maar dat valt niet mee. Zij en haar polycule staan op het punt om op straat gezet te worden en daarom neemt ze een klus aan die wel heel snel ontspoort. Op zoek naar oplichters stuit ze op een lijk en niet veel later blijkt ook nog eens haar nieuwe liefde (minus zijn hand) te zijn verdwenen. En erger nog: alle sporen naar de dader wijzen in haar richting…

Between You and Me

Geheimen in relaties. Ik raad ze niet aan in het echte leven, maar het is natuurlijk heerlijk om erover te lezen. Zoals Between You and Me van Ada Stone.

Elia heeft onder het pseudoniem Anna Belle een podcast over dating en liefde. Ze geeft advies en vertelt haar luisteraars dat ze een vaste relatie zit, maar in werkelijkheid bestaat haar liefdesleven uit one-night stands en smacht ze naar romantiek. Een ongemakkelijke ontmoeting met Lisa bezorgt haar vlinders in haar buik.

Lisa is nieuw in de stad en slaat aan het daten. Maar na een aantal afschuwelijke eerste dates besluit ze om naar een podcast te schrijven voor advies. Wanneer dat advies niets oplevert, went Lisa zich tot Elia, die zich steeds meer aangetrokken voelt tot deze nieuwe vrouw. Maar ondertussen probeert ze haar alter ego Anna Belle voor haar geheim te houden…

Bianca Torre Is Afraid of Everything

Deze staat ook al zo hoog op mijn Pride Month boeken-die-ik-wil-lezen-lijst! Bianca Torre Is Afraid of Everything van Justine Pucella Winans lijkt mij echt een geweldig verhaal

De 16-jarige Bianca is een fervent vogelspotter met een genderidentiteitscrisis en een enorme, altijd groeiende lijst van angsten. Zo zorgt angst #6 (Een gesprek beginnen) ervoor dat hen vanuit hun slaapkamer door een telescoop naar vogels kijkt. En soms naar de buren. Maar wanneer hun blik afdwaalt, ziet Bianca hoe een enge, met een pestmasker gemaskerde moordenaar de buurman vermoord. Als men dit bestempeld als zelfmoord, moet Bianca een keuze maken: bezwijken voor hun lange lijst met angsten (inclusief #5 Moord en #55 Inbreken in het huis van een dode) of onderzoeken wat er is gebeurd.

Bianca roept de hulp in van hun vriend Anderson en terwijl ze verder zoeken, krijgen ze hulp van Bianca’s crush en medevogelaar Elaine Yee. Waarbij ze op een complot stuiten dat veel groter – en vreemder is – dan ze ooit hadden kunnen denken. Maar wanneer de moordenaar lucht krijgt van het onderzoek, klinkt Bianca’s grootste angst voor spreken in het openbaar niet zo slecht vergeleken met de dreiging dat hen voorgoed het zwijgen wordt opgelegd…

Fake It

Ja, daar is-ie hoor: de fake dating trope! Die moet natuurlijk altijd wel een keertje voorbij komen en Fake It van trans auteur Lily Seabrooke lijkt mij het perfecte verhaal hiervoor.

Trans vrouw Avery heeft haar droomrestaurant Paramour geopend, maar blijkt geen klanten te trekken. Hoewel ze optimistisch blijft, wordt het steeds moeilijker – zeker wanneer ze zich de woede van sterrenchef en zakenman Mike Wallace op de hals haalt en hij het als zijn missie ziet om Paramour te sluiten.

Tv-kok Holy heeft te maken met tegenvallende kijkcijfers en ondertussen probeert haar ex-vriend Mike Wallace om haar show van haar te stelen. Gelukkig heeft haar manager Tay een oplossing: ga samenwerken met Paramour om Mike te verslaan. En doe – om het nog mooier te maken – alsof je een relatie hebt met Avery.

Master of One

Master of One van Jaida Jones en Danielle Bennett wordt omschreven als een queer combi van Six of Crows en The Cruel Prince. Nou, lezen dus!

Rags is een dief – en een goede ook. Tot hij wordt gepakt door de Queensguard en gedwongen wordt om een oud elfenrelikwie te vinden voor een sadistische koninklijke tovenaar.

Maar Rags had nooit kunnen vermoeden dat dit ‘relikwie’ eigenlijk zelf een elf zou zijn: een afleidend knappe, hinderlijk perfecte, eeuwenoude elfenprins genaamd Shining Talon. Het is maar goed dat Rags scherp kan nadenken, want vanaf daar wordt het alleen maar vreemder…

Meet Cute Diary

Ik geef toe: ik smul gewoon van fake dating verhalen. Dus hup, Meet Cute Diary van Emery Lee komt ook op dit lijstje…

Noah vind zichzelf de expert op romantiekgebied. Hij heeft een populaire blog, de Meet Cute Diay, met romantische ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ trans verhalen. Er is alleen 1 probleem – de verhalen zijn nep. Verzonnen door de trans jongen die niet uit de kast durfde te komen, maar nu uitgegroeid zijn tot een baken van hoop voor trans lezers van over de hele wereld.

Wanneer zijn blog door een trol ontmaskerd wordt als nep, stort Noahs wereld in. De enige manier om zijn blog te redden, is door iedereen ervan te overtuigen dat de verhalen waar zijn, maar hij heeft geen enkel bewijs. Dan komt Drew het leven van Noah binnen en vallen de stukjes op hun plaats: Drew is bereid om met Noah te daten om het dagboek te redden.

Not Your Villain

Een queer superheldenverhaal? Ja hoor, kom maar door! Ik vind ze erg leuk om te lezen, dus Not Your Villain van C.B. Lee mag zeker niet in mijn verzameling ontbreken.

Bells Broussard dacht dat hij het helemaal had gemaakt toen zijn shapeshifter superkrachten zich al vroeg ontwikkelden. Hij kan zijn haar doen zoals en wanneer hij maar wil en als hij een keer geen zin heeft om een binder om te doen, dan heeft hij dat zo opgelost. Maar dat was voordat hij de meest gezochte slechterik van het land werd…

Transition to Murder

Naast fake dating houd ik blijkbaar ook erg van moord-verhalen… Wat zegt dat over mij? Nou ja, vast niets, want Transition to Murder van Renee James klinkt nou eenmaal erg goed. Dat wil toch iedereen lezen?!

Een jonge trans vrouw wordt op brute wijze vermoord. Het laat de media koud, de politie doet haar uiterste best (en bereikt niet veel), maar de kapster van het slachtoffer gaat door het lint. Bobbi Logan is zo verontwaardigd hierdoor, dat ze 2 gewaagde en moedige dingen doet: ze komt zelf uit de kast als trans vrouw (waardoor haar carrière als haarstyliste in een neerwaartse spiraal terechtkomt) en ze gaat op zoek naar de moordenaar van haar vriendin. Dat brengt haar in het web van een machtig, verleidelijk roofdier dat even charmant als meedogenloos is.


Naar welke van deze boeken ben jij benieuwd? Of heb je nog andere aanraders voor mijn Pride Month boeken-die-ik-wil-lezen-lijst?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven