Spring naar content

Recensie: Een onverwachte wending

Een onverwachte wending | Het magische verhaalVerhalen over boeken schrijven en uitgeven? Die hebben bij mij een streepje voor! Dus toen Een onverwachte wending van Lauren Kate op mijn pad kwam, wist ik zeker dat dit een boek voor mij was.

Even een korte samenvatting

Een onverwachte wending gaat over de ambitieuze Lanie die werkzaam is bij een uitgeverij. Ze kan promotie maken, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat bestsellerauteur Noa Callaway een nieuw manuscript inlevert. Toevallig is Noa ook nog eens haar aller-, aller-, allerfavoriete schrijfster en ondanks dat niemand Noa ooit in real life heeft gezien of gesproken, weet Lanie zeker dat haar dit gaat lukken. Maar dan neemt het verhaal een onverwachte wending…

Een must read voor boekenwurmen? Nope

Of nou ja, onverwacht? Dat was misschien het idee van Lauren Kate. Als lezer zie je deze plottwist al van verre aankomen. Op zich niet zo erg, maar waar ik mij wel enorm aan stoorde, was hoe hoofdpersoon Lanie op deze ontdekking reageerde. Die vond ik nogal hysterisch, onnodig en over de top. Sterker nog: het was voor mij een aardige domper op het verhaal. Daar moest ik mij echt even overheen zetten.

De rest van het verhaal is enigszins voorspelbaar. Ook zijn de personages hier en daar wat cliché en vond ik het jammer dat er ineens een flinke tijdsverdichting plaatsvond. Waren we ineens een paar maanden verder.

Geen onverwachte wending, maar een onverwachte conclusie

Toch vond ik het niet per se een slecht boek. Er zit ook humor in en omdat ik zelf ook schrijf, is het gewoon leuk om over het boekenwereldje te lezen.

Wat ik bovendien heel origineel aan dit verhaal vond, waren de boeken die Noa Callaway had geschreven en die af en toe genoemd worden. Lanie is namelijk helemaal idolaat van deze boeken en verschillende titels (met korte omschrijving) passeren de revue. Leuk bedacht, maar ik vraag mij ook af: wanneer werkt Lauren Kate die verhaalideeën uit? Want sommige klonken echt heel interessant. Misschien nog wel interessanter dan Een onverwachte wending zelf…


Titel: Een onverwachte wending
Auteur: Lauren Kate
Uitgever: Van Goor
ISBN: 9789000385751

Ik las Een onverwachte wending voor een leesclub van Hebban. Dit heeft op geen enkele wijze invloed gehad op mijn mening over het boek.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven