Spring naar content

Zo kom je uit je leesdip!

Zo kom je uit je leesdip! | Het magische verhaalNiets is zo erg als een leesdip*. Je wilt op zich wel lezen, maar een boek oppakken staat je al tegen. Laat staan dat je moet gaan nadenken over welk boek je dan moet lezen. En als je dan een dappere poging doet, kom je niet verder dan anderhalve alinea. Getver, lezen. Of nee: getver, een leesdip!

Gelukkig kun je er iets aan doen. En dan bedoel ik niet dat je je in een bezemkast vol boeken moet opsluiten en dat je er pas uit mag als je ze allemaal gelezen hebt. Nee, ik heb er goed over nagedacht – er nog net geen wetenschappelijke studie aan gewijd – en een aantal heel goede tips voor je op papier gezet. Zo kom je uit je leesdip!

Begin een boekenblog

Schrijven over boeken is leuk. Bovendien kun je er alle kanten mee op: een boekenblog kan namelijk veel meer zijn dan alleen maar recensies schrijven van de boeken die je hebt gelezen. Maak bijvoorbeeld lijstjes, deel je favoriete bookish goodies of vul gewoon zo’n leuke book tag in. En weet je? Als je zo met boeken bezig bent, krijg je vanzelf weer zin om er zelf in één te duiken.

Charter iemand voor een buddy read

Lezen lijkt een nogal solitaire hobby. Jij en je boek. Maar als jij in je leesdip zit, gaat dat boek je er echt niet uittrekken. Wat je wel gaat helpen, is een buddy read organiseren. Met een buddy read ga je samen met iemand anders hetzelfde boek lezen. (Ja, wel ieder met een eigen exemplaar natuurlijk.) Het leuke hiervan, is dat je meteen kunt bespreken wat je gelezen hebt. Bovendien is het een goede stok achter de deur om door te lezen. Wedden dat je binnen no time uit die dip bent?

Stort je op bookstagram

Zien lezen, doet lezen. Dus als je in een leesdip zit, open je Instagram en ga je jezelf zitten vergapen aan de mooiste bookstagramfoto’s. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je daar zo veel interessante titels voorbij ziet komen, dat je nog maar één ding kunt denken: ik wil ook weer lezen. NU! (Houd er wel rekening mee dat je bankrekening met deze methode zwaar onder druk kan komen te staan…)

Ga voorlezen

Ik ben fan van voorlezen. Niet alleen omdat het een supermooi, magisch en fijn moment samen (of met z’n allen) is, maar ook omdat je door voor te lezen vaak zelf weer de lol van het lezen ontdekt. Of je nu voorleest uit een betoverend prentenboek of je favoriete boeken van vroeger uit de kast trekt – door voor te lezen wordt je er weer haarfijn aan herinnerd hoe heerlijk het is om in een verhaal te verdwijnen. Dus snel de kinderen naar bed en door met je eigen boek!

Verzamel honderdduizend e-books

Als je in een leesdip zit omdat je niet het juiste boek kunt vinden, zit er maar één ding op: verzamel zo veel mogelijk boeken! Zelf ben ik een echte e-bookverzamelaar. Ze nemen immers geen plek in en zijn bijna altijd voordeliger dan een paperback. Het is supermakkelijk om e-books over de meest uiteenlopende onderwerpen te verzamelen. Op die manier is het zo goed als onmogelijk dat je geen boek bij de hand hebt dat bij jouw bui past. (Tip: vergeet niet om Het magische verhaal van de Verteller aan je verzameling toe te voegen 😉)

Heb jij nog goede tips over hoe je zo snel mogelijk van een leesdip af komt? Deel ze hieronder!

 
*Ja oké, er zijn honderdduizend ergere dingen te bedenken. Maar zeg nou zelf: dit blog beginnen met ‘een leesdip is echt niet zo’n ramp en je komt er vanzelf wel overheen’ schiet ook niet echt op hè?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven