Spring naar content

Ga ik nou mijn reading challenge niet halen?!

Reading challenge niet halen | HMVVDVNog maar een paar weken geleden was ik er heilig van overtuigd: dit jaar zou ik (eindelijk en voor het eerst) mijn reading challenge halen! Ik was namelijk net begonnen aan het laatste boek waarmee ik mijn doel zou halen én ik had nog een hele stapel wil-ik-dolgraag-lezen boeken onder handbereik liggen. Appeltje-eitje, dus. Dit jaar ben ik de reading challenge kampioen!

Maar dat was een paar weken geleden…

Want ja, daar zit ik dan. Met nog slechts dertien dagen te gaan tot het volgende jaar. Dat is dus minder dan twee weken! Minder dan twee weken de tijd om dat ene boek alsnog uit te lezen. In de afgelopen maand heb ik namelijk geen letter meer gelezen… Ga ik dan toch mijn reading challenge niet halen?!

Onderuit voor de eindstreep

Dat kan natuurlijk niet hè? Ik wil niet struikelen met de finishlijn in zicht. Toch moet ik toegeven dat het er echt niet naar uitziet dat ik het boek waarin in begonnen was, dit jaar nog uitlees. Sterker nog: ik ben eigenlijk twee boeken aan het lezen, maar één ervan zit al in een verhuisdoos.

(Waarmee meteen duidelijk is wat de reden is voor mijn zeer onwelkome leesdip: nieuw huis, verbouwen, verhuizen… ahhhh!!!)

Maar alwéér mijn reading challenge niet halen, dat kan natuurlijk niet! Daar heb ik echt geen zin in. Dus heb ik nog een troefkaart achter de hand en die zal ik uitspelen ook. Ik gooi hem zo op tafel. Op mijn verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen-kaart staat: voorlezen!

De vlag uit voor voorlezen

Ik vergeet wel eens dat ik stiekem nog heel wat aflees. Bijna iedere avond lees ik voor. Zo gaan er ongemerkt heel wat boeken doorheen, maar deze tel ik lang niet altijd mee voor mijn reading challenge. Iets wat ik best wel kan veranderen.

Zeker nu 2018 bijna het archief in gaat, mag ik heus wel een beetje smokkelen. Gelukkig ben ik ook net begonnen met het voorlezen van een boek dat ik best wel goed vind staan in mijn reading-challenge-lijstje: De reuzenperzik van Roald Dahl. Daar kun je tenminste mee thuiskomen!

(Sorry, ik merk nu dat ik soms best wel een ego-lezer kan zijn. ‘Kijk eens mensen, wat een geniale boeken ik lees. Pah!’ *kijkt snobistisch*)

Het moet dus lukken om dit jaar mijn reading challenge wél te halen. Met wat creativiteit en de hulp van een reuzenperzik huppel ik dit jaar fluitend over de eindstreep.

 

>>> Doe jij ook mee met een reading challenge? En hoe sta je ervoor?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven