Spring naar content

Help! Mijn boek is eng!

Spannende boeken | HMVVDVIk was het vergeten. Dat was natuurlijk ook helemaal mijn eigen schuld, want welke gek leest er een paar jaar lang nou nauwelijks een boek? Stom, stom, stom… Nou ja, ik probeer mijn fouten goed te maken en ben bezig met een inhaalslag. Waarbij ik dus iets ontdekte wat ik helemaal vergeten was…

WAT KUNNEN BOEKEN TOCH VERREKTES ENG EN SPANNEND ZIJN!

Echt hoor! Hoe vaak ik mij dit jaar al niet heb verstopt voor mijn boek…

Spannende boeken… verstoppen helpt niet

Als je een spannende film zit te kijken, is het makkelijk. Is er een enge scène? Dan trek je gewoon hup, een dekentje over je hoofd of je gaat de haren van de kat zitten tellen tot de spannende muziek afneemt en de hoofdpersoon weer vrolijk over het scherm huppelt (of iets ergs is overkomen). Maar met een boek werkt dat dus niet, hè?!

Je kunt bij een spannend stuk in je boek uiteraard best het spinrag aan het plafond checken. Dan hoef je die enge alinea waarin je nieuwe held(in) zich serieus in de nesten heeft gewerkt ook niet te lezen. Het probleem is alleen, dat je er zo weinig mee opschiet. Je zult nog steeds moeten lezen wat er nou eigenlijk gebeurt. Anders kun je niet verder.

Spannende boeken… eigenlijk heerlijk om te lezen!

Of nou ja, je kunt best verder, maar hoe leuk is dat nou? Wie gaat er nou hele stukken skippen, omdat het een beetje eng (of vooruit: doodeng) is? Dat is zooo zonde van het verhaal. In hoofdlijnen kun je misschien nog wel volgen wat er gebeurt in het boek, maar je leest natuurlijk wel om meegezogen te worden door het verhaal. Om in een andere wereld terecht te komen en waanzinnige avonturen te beleven. Dát is het fantastische aan lezen!

En ja, daar hoort natuurlijk ook bij dat boeken af en toe spannend en eng kunnen zijn…

Dus het zal mij ongetwijfeld nog vaker gaan overkomen hoor. Dat je mij ineens een dekentje over mijn hoofd ziet trekken als ik zit te lezen. En het dan weer snel van mij afgooi, omdat ik op die manier natuurlijk onmogelijk verder kan lezen!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven