Spring naar content

Ik wil mijn boek opnieuw uitgeven. Maar hoe dan?

Ik wil mijn boek opnieuw uitgeven. Maar hoe dan? | HMVVDVGrootse plannen, mensen! Dat is waar mijn hoofd zich momenteel mee bezig houdt. Want eerder schreef ik al dat ik Het magische verhaal van de Verteller als e-book wilde uitgeven, maar de plannen zijn gewijzigd. Het hele idee is een beetje groter gegroeid. Ik wil mijn boek opnieuw uitgeven. In eigen beheer.

Denk ik.

Sommige dingen zitten mij niet lekker…

Ja jawel, ik weet zeker dat ik Het magische verhaal van de Verteller opnieuw wil uitgeven. Ik weet ook vrij zeker dat ik dat in eigen beheer wil doen. Momenteel loop ik namelijk tegen een paar dingen aan waar ik niet echt happy van word.

Zo vind ik het heel lastig om het boek te promoten. Ik kan daar heel veel geld in stoppen, maar de investering is dan groter dan de opbrengst. De royalty’s die je over een boek ontvangt, stellen immers echt niets voor. In ieder geval niet wanneer je maar een paar exemplaren per jaar verkoopt…

Dus aangezien de uitgever zelf niet aan promotie doet (je kunt namelijk alleen een promotiepakket KOPEN), zal het toch echt van mij moeten komen. Nou, dan kan ik ook beter alle touwtjes zelf in handen nemen. Ik ga voor eigen beheer: ik ga het boek opnieuw uitgeven.

Bovendien…

  1. Kan het verhaal nog beter worden met wat kritische aanpassingen
  2. Zitten er nog altijd IRRITANTE taal- en typfoutjes in waar ik mij mateloos aan erger
  3. Is het misschien tijd voor een meer aansprekende cover… (OMG, dat ik dat ooit nog eens zou schrijven!)

Voortschrijdend inzicht, zullen we het maar noemen

Natuurlijk denk ik niet dat ik nu wel rijk ga worden wanneer ik ga uitgeven in eigen beheer. Het voelt gewoon beter om er een heel eigen project van te maken. Wat eigenlijk geheel het tegenovergestelde is van mijn ideeën van drie jaar geleden over het uitgeven van een boek.

Drie jaar gelden (en eerder al) was ik namelijk druk op zoek naar een uitgever voor mijn boek. Een echte, officiële uitgever. Want, zo had ik beredeneerd, dat voelt toch net iets professioneler dan wanneer ik voor eigen beheer zou kiezen. Dat kon altijd nog, wanneer niemand mijn boek wilde uitgeven…

Groot was dus mijn vreugde dat er een uitgever liet weten dat ze het manuscript wel zagen zitten. Het was gelukt, ik had een uitgever gevonden. Alleen wil ik daar nu weer vanaf…

Een boek opnieuw uitgeven: het allergrootste dilemma ooit

En dan komt het moment dat het koud zweet mij uitbreekt. Want ojee, kan dat wel zomaar, een bestaand uitgeefcontract opzeggen? En hoe regel ik het dan verder? Wat moet je doen als je een boek opnieuw wilt uitgeven? Hoe werkt dat eigenlijk, uitgeven in eigen beheer?

Maar de belangrijkste vraag is: WAT DOE IK DAN MET DE EXEMPLAREN DIE IK HIER HEB LIGGEN VOOR MIJN EIGEN VERKOOP?

Ik denk dat iedere schrijver wel een stapeltje eigen boeken in huis heeft. Om te aaien verkopen en/of op te sturen als recensie-exemplaar en/of uit te delen. Ik heb dus ook zo’n stapeltje. Of zeg maar gerust stapel. Wat doe ik daar mee?!

Ik kan ze alsnog verkopen of uitdelen, maar eigenlijk wil ik dat de nieuwe uitgave wordt gelezen. Die zonder slordige foutjes en die waarvan het verhaal wat aangescherpt is.

Of

Ik kan ze weggooien. Maar nee, ik ga al dood van binnen als ik daar alleen maar aan denk!

Dilemma’s dus! Ik weet echt even niet wat ik nou moet doen met mijn geliefde boeken. Daardoor durf ik ook nog niet echt stappen te nemen met het opnieuw uitgeven van Het magische verhaal van de Verteller. En dus gebeurt er niets en erger ik mij eigenlijk alleen maar aan het feit dat ik niets doe…

Heeft iemand de gouden tip voor mij?


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven