Spring naar content

De keuzestress die ‘wat ga ik schrijven op vakantie’ heet

schrijven op vakantie | HMVVDVAls je dit leest, heb ik al besloten. Het was geen makkelijke beslissing. Dagenlang heb ik erover nagedacht. Er viel ook zoveel te kiezen! Het lijkt de laatste tijd lastig te zijn om mijn aandacht maar aan slechts één te schenken. Mijn gedachten springen van hot naar her. Maar nu moest ik dan toch echt een besluit nemen. En dat heb ik gedaan. Ik kan het niet meer terugdraaien, want ik ben immers al onderweg. Met in mijn handbagage de verhalen waaraan ik wil schrijven op vakantie.

Een koffer vol schrijfgerei

Wij gaan een weekje naar de zon en hoewel ik weet dat ik er waarschijnlijk toch nauwelijks aan toe kom*, heb ik mijn rugzak volgepropt met de schriften waarin ik verhalen aan het schrijven ben. Inmiddels is dat al een flinke stapel. Ik ben namelijk een beetje van het principe ‘één verhaal tegelijk afgevallen’. Waar ik mij vroeger nog netjes concentreerde op het schrijven van een verhaal tegelijk, heb ik nu verschillende projecten door elkaar heen lopen. Maar ja, dat maakt het kiezen een stuk lastiger. Ik kan immers niet alles meenemen.

Toch?

Waarom Boek Twee thuis blijft

De vraag welke verhalen mee mogen, heeft mij serieus een paar dagen bezig gehouden. Je zou denken dat als er één project is waaraan ik verder wil werken, dit Boek Twee zal zijn. Maar vreemd genoeg is dit nu net het verhaal dat ik thuis laat!

Begrijp me niet verkeerd: ik heb echt best veel zin om hieraan verder te schrijven op vakantie. Het is alleen niet zo praktisch. Ik heb hierbij namelijk een vrij omslachtig schrijfproces (waarover ik later vast ook nog eens een blog ga schrijven). Dus Boek Twee, ik vind je waanzinnig, maar je mag niet mee…

Heel wat te schrijven op vakantie

Uiteindelijk heb ik twee andere verhalen ingepakt én het schrift waarin ik mijn columns, blogs en flash fiction schrijf én nog een extra leeg schrift. Voor het geval dat, zeg maar. Ik heb immers nog zoveel ideeën in mijn hoofd en misschien is deze vakantie wel de ideale gelegenheid om één van die nieuwe verhalen eens uit te werken.

In de zon. Naast het zwembad. Met een koud biertje onder handbereik en uitzicht op de Atlantische Oceaan. Ik kan met slechtere omstandigheden voorstellen…

* Wij nemen ons altijd voor om te relaxen, maar in de praktijk blijkt dat we toch gaan wandelen / zwemmen / geocachen / terrasjes gaan inspecteren en er weinig tijd overblijft om te schrijven op vakantie.


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven