Spring naar content

Leestip: The Moonlight Dreamers duologie

Leestip: The Moonlight Dreamers duologie | Het magische verhaalSoms ontdek je een pareltje in de boekhandel. In dit geval zelfs twee pareltjes, want The Moonlight Dreamers van Siobhan Curham is een tweeluik waarin je het wel en wee van de Londense tieners Amber, Maali, Sky en Rose volgt. Vier heel verschillende meiden, maar alle vier verlangen ze naar een leven waarin hen niet gedicteerd wordt hoe ze eruit moeten zien, wat ze moeten denken en hoe ze zich moeten gedragen. Ze willen zichzelf mogen en kunnen zijn!

Dit brengt hen samen als Amber op een dag besluit dat ze een club opricht. The Moonlight Dreamers gaan ze heten, naar een quote van haar held Oscar Wilde:

“Yes: I am a dreamer. For a dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.”

Ontworstel je van het keurslijf

Dat The Moonlight Dreamers allemaal een heel andere achtergrond hebben, maakt hun onderlinge band zo sterk. Ze willen elkaar helpen hun angsten te overwinnen en hun dromen na te streven. Amber, Maali, Sky en Rose leren elkaar steeds beter kennen – net zoals jij als lezer het viertal steeds beter leert kennen. Je leeft met ze mee tijdens de strubbelingen van het tienerleven. Verliefd worden, ouders, school, spiritualiteit, ontdekken wie je bent en wat je wilt, afkomst, geaardheid… Het komt allemaal voorbij. Ongetwijfeld herkenbaar voor iedereen die een tiener is of is geweest.

Groot fan van The Moonlight Dreamers

Zoals je misschien wel door hebt, was ik aangenaam verrast door deze twee boeken. Het is zo fijn om een verhaal te lezen dat duidelijk maakt dat het prima is om af te wijken van de norm. Dat je gewoon jezelf mag zijn. Gelukkig heb ik daar nooit issues mee gehad – ook als puber voelde ik mij zeker genoeg om mijn eigen eigenzinnige ik te mogen zijn – maar hoeveel tieners en (jong)volwassenen worstelen hier niet mee? Supergoed dus dat er boeken zijn waarin je kunt lezen dat je echt niet in dat dertien-in-een-dozijn keurslijf hoeft te passen.

Ben jij ook een Moonlight Dreamer? Nadat je The Moonlight Dreamers en Tell it to the Moon hebt gelezen, weet ik zeker van wel!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven