Spring naar content

Het magische verhaal van de Verteller en de Hebban Boek-per-week Challenge

Het magische verhaal van de Verteller en de Hebban Boek-per-week Challenge | Het magische verhaalDoe jij mee met een Reading Challenge? Ik wel – en dat is niet alleen omdat ik het zo leuk vind om te lezen. Stiekem doe ik het ook voor de statistieken: hoeveel boeken lees ik in een jaar, welke genres lees ik, wat is het dikste boek dat ik las en ga zo maar door. Ik ben nou eenmaal dol op lijstjes. Dus dat er ook zoiets als de Hebban Boek-per-week Challenge bestaat, vind ik echt geweldig!

Een tijdje terug won ik een stapel boeken bij Hebban (woehoe!) en bij het pakket zat ook een keileuk cadeautje van Libris en de boekhandel: een paspoort voor de Hebban Boek-per-week Challenge met 52 categorieën waarin je een boek kunt lezen. (Die vind je hier ook online!) Zo kun je voor ieder boek dat je leest een passende categorie afvinken. Kijk, daar houdt deze lijstjeslover natuurlijk wel van.

Check: Het magische verhaal van de Verteller lezen

Maar behalve lijstjes afvinken, vind ik het ook erg leuk om af en toe Het magische verhaal van de Verteller nog eens in de spotlights te zetten. Je weet wel, dat betoverende verhaal over liefde, lotsbestemming en de magie van The Beatles. Dus daarom zijn dit alle Hebban Boek-per-week Challenge categorieën die je kunt aankruisen als je Het magische verhaal van de Verteller leest!

02 – Lees een licht boek

Een boek waar je blij van wordt. Ja, voor mij geldt dat natuurlijk wel. Maar de boodschap van het verhaal is ook heel hoopvol en daarom perfect voor deze categorie.

05 – Lees een blauw boek

Duidelijk, niet waar? De cover van Het magische verhaal van de Verteller is zo blauw als wat.

14 – Lees een jong boek

Young Adults vallen onder deze categorie, dus ook daarvoor kun je Het magische verhaal van de Verteller gebruiken.

15 – Lees een oud boek

‘Een boek over bejaarden’ staat er onder andere in de omschrijving. Nou is Lucy met haar 19 jaar verre van oud, maar hoe vaak ik wel niet heb moeten horen dat The Beatles een stel bejaarden zijn… (En wat moet je met muziek van die oude sokken?) Dus van mij mag je hier ook een vinkje zetten.

16 – Lees een boek van een beginner

Een debuut! Jawel, Het magische verhaal van de Verteller is mijn eerste boekenkind (en ik moet eens doorschrijven, want anders blijft het ook mijn enige).

20 – Lees een groot boek

Ik neem dat letterlijk: Het magische verhaal van de Verteller is best een flink boek. Met een formaat van 24 x 16 cm een groter formaat dan de meeste paperbacks die ik in mijn kast heb staan. Enne, het verhaal zelf is natuurlijk ook groots!

25 – Lees een onwaar boek

Tja, het is natuurlijk fictie. Fantasy zelfs en ik weet zeker dat veel mensen het bestaan van mythische goden ook in twijfel zullen trekken.

28 – Lees een goed boek

Een boek dat vijf sterren kreeg op Hebban? Check! En met de Verteller als sleutel tot een betere wereld én de inspirerende muziek en het gedachtengoed van The Beatles is ook dit een vakje dat je kunt aanvinken.

39 – Lees een boek van jezelf

Hop, koop Het magische verhaal van de Verteller. Zo maak je jezelf en mij blij. En o ja, je kunt ook voor deze categorie kiezen op de checklist.

42 – Lees een onbekend boek

Ik had het graag anders gezien, maar Het magische verhaal van de Verteller is nou niet echt enorm bekend. Gelukkig kun jij helpen om daar verandering in te brengen, toch?

46 – Lees een zelfgemaakt boek

Jawel, Het magische verhaal van de Verteller is helemaal zelf gemaakt! Ik schreef het niet alleen, maar maakte ook de cover, zorgde voor de redactie en gaf het uit in eigen beheer. (Hoe dat ging, kun je hier lezen.)

Het magische verhaal van de Verteller Berlin Fernsehturm | Het magische verhaal47 – Lees een boek uit het oosten

Misschien dat je eerder aan het verre oosten zat te denken, maar hé, Berlijn ligt ook ten oosten van ons!

48 – Lees een boek uit het westen

Had je vakje 47 al aangevinkt voor een ander boek? Geen zorgen, want Lucy reist ook nog westwaarts…

51 – Lees een hemels boek

Voor een verhaal met een mythische god lijkt mij dit een vrij toepasselijke categorie.

14 vakjes op de Boek-per-week Challenge checklist

In totaal heb je met het lezen van Het magische verhaal van de Verteller de keuze uit 14 vakjes op de Boek-per-week Challenge checklist. Superhandig, want zo is er vast wel een categorie te vinden die je nog niet hebt gehad. Dus waar wacht je nog op? Zet Het magische verhaal van de Verteller op je ben-ik-aan-het-lezen-lijst en voeg daad naar woord!


Het magische verhaal van de Verteller is een betoverende roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles.

Te koop als paperback en e-book. Altijd gratis verzending in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven